KookJij

Chili Jam

Een heerlijk chili jam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili Jam te bereiden

*Verhit de olie in een grote sauspan met dikke bodem.
*Laat hierin uien en knoflook glazig worden zonder dat ze kleuren.
*Voeg de lomboks toe en laat ze zacht worden, maar zorg er voor dat uien en knoflook niet bruin kleuren.
*Dan gaan de tamarinde, suiker en Nam Pla er bij en dit moet 10 -15 minuten op een heel laag pitje tegen de kook aan blijven. Doe dan het vuur uit en zet er na een minuutje of 5 de staafmixer in en blijf draaien tot er een gladde jam-achtige compote ontstaat.
*Stort dit in een gesteriliseerde jampot met deksel en laat dit in de ijskast doorkoelen.
*Paar weken houdbaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

TE GEBRUIKEN BIJ: Groentes, eiergerechten, vleesgerechten, kip, vis,brood, pasteien en pizza's

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van Exel

Gerard van Exel zegt:
Heerlijk, Anabel Langbein maakte het op 24kitchen, maar die mogen recepten van buitenlandse topkoks niet publiceren. Nu heb ik het dus toch, dankzij jullie! Bedankt hoor! Gerard.
slaatje

slaatje zegt:
Dank je wel, weer wat geleerd. Groetjes Gerda;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Goedemorgen Gerda,
Nam Pla is vissaus uit Azie.Het wordt gebruikt als zout.Te verkrijgen in elke behoorlijke toko.
Jan A:)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Jan, wat is Nam Pla? Deze vraag had je natuurlijk al verwacht.
Groetjes Gerda;):p