KookJij

Chausson met ham en gruyère

In Frankrijk wordt dit eenvoudig te maken gerecht Chausson= "slof" genoemd. Het kan zowel met een zoete als een hartige vulling worden geserveerd. Deze Chausson is met een hartige vulling van ham en gruyère kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle 44/2003
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chausson met ham en gruyère te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Plak steeds 3 plakjes bladerdeeg aan elkaar of snij de rol bladerdeeg doormidden.
  3. Bestrijk één zijde van het bladerdeeg met de crème fraîche.Verdeel hierover de ham en de kaas. Dek af met de rest van het bladerdeeg.
  4. Smeer de kanten in met wat losgeklopte eidooier. Druk de zijden heel goed op elkaar.
  5. Strijk de rest van de eidooier over de chausson.
  6. Bak de slof ongeveer 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden tot deze mooi goudbruin is.
  7. Snij de chausson in stukken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wij eten dit graag bij de lunch et een groene salade.
De Chausson is behoorlijk machtig dus snij hem in kleine stukken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst