Recept
« Terug naar recepten
Charlotte russe de luxe
PT100M
Charlotte russe de luxe
Een heerlijk charlotte russe de luxe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Charlotte russe de luxe te bereiden
Roer de boter tot room, voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de massa luchtig is en crème van kleur. Maal de amandelen fijn en roer dit door de botermassa. Snijd 150 g aardbeien in stukjes en schep deze door de botermassa samen met de kirsch. Klop de helft van de room halfstijf en spatel deze erdoor. Klop de andere helft van de room flink stijf en doe deze over in een spuitzak met kartelmondje. Knip een rondje vetvrij papier zo groot als de bodem van de charlottevorm of andere vorm. Leg dit in de vorm en zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten tegen de zijkanten van de vorm aan. Vul het midden op met de aardbeienmassa en zet de vorm minimaal een uur in de vriezer om op te stijven. Stort de charlotte op een taartplateau en bespuit de naden tussen de lange vingers met de room. Garneer met de overgebleven aardbeien.