Recept
« Terug naar recepten
					
						Cappuccino kaneel en hazelhoten taart 
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Cappuccino kaneel en hazelhoten taart
Een heerlijk cappuccino kaneel en hazelhoten taart  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Beaudine van Zoeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									14 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Cappuccino kaneel en hazelhoten taart te bereiden
   1.Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
2. Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker, vanillesuiker en de kaneel tot een smeuïge massa. Neem een derde deel van het Philadelphia-mengsel en meng hier 2½ eetlepels oploskoffie doorheen. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf. Neem ook hier een derde deel van af en meng er de rest van de oploskoffie doorheen.
3. Spatel beide koffiemengsels door elkaar. Spatel ook beide witte mengsels door elkaar. Verdeel de helft van het witte mengsel gelijkmatig over de bodem. Schep het koffiemengsel hier in een spiraal bovenop. Verdeel er als laatste het witte mengsel op. Trek met een vork of een satéprikker 1 à 2 cirkels door de vulling. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
4. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met cacaopoeder en grofgehakte hazelnoten.
									2. Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker, vanillesuiker en de kaneel tot een smeuïge massa. Neem een derde deel van het Philadelphia-mengsel en meng hier 2½ eetlepels oploskoffie doorheen. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf. Neem ook hier een derde deel van af en meng er de rest van de oploskoffie doorheen.
3. Spatel beide koffiemengsels door elkaar. Spatel ook beide witte mengsels door elkaar. Verdeel de helft van het witte mengsel gelijkmatig over de bodem. Schep het koffiemengsel hier in een spiraal bovenop. Verdeel er als laatste het witte mengsel op. Trek met een vork of een satéprikker 1 à 2 cirkels door de vulling. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
4. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met cacaopoeder en grofgehakte hazelnoten.
 
                    




 
					
rientje zegt: