KookJij

Cannelloni

Een heerlijk cannelloni recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Dit recept heb ik afgeleid van een recept uit het boek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni te bereiden

Verwarm de oven voor op180°C.
Breng de ingrediënten voor de saus aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen, niet te veel inkoken.
Meng in een schaal/kom de ingrediënten voor de vulling en vul de Cannelloni voorzichtig met de handen.
Vet de ovenschaal in met boter of olijfolie.
Schep de helft van de saus in de ovenschaal en leg er de gevulde Cannelloni op. Schep de rest van de saus eroverheen. Bedek de saus met de plakjes Cheddar, de in plakjes gesneden Mozzarella. Meng de Parmezaanse en extra belegen kaas door elkaar en bedek de schotel hiermee.
Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak hem 60 minuten in de oven. Verwijder de folie, verhoog de temperatuur naar 200°C en bak nog 15/25 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Deze tijd is geen vast gegeven, dus het is opletten geblazen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Hoi Jolanda, dank je wel, Ik heb het toevallig gisteren weer eens gemaakt, blijft altijd lekker. Groetjes Gerda :p:p:p
Jolanda de Breed

Jolanda de Breed zegt:
Gemaakt en het was heerlijk!!!Bedankt Gerda:)
hns

hns zegt:
gerda, ik ben echt cannelloni gek, dus komt eraan.
hans:):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hans, ik heb eens een restje ingevroren, langzaam laten ontdooien in de oven maar dat was geen succes, het werd erg 'papperig". Maar probeer het en laat het me weten. Het met de handen werken geef me het gevoel dat ik het dan beter doe, gehakt mengen en kneden. Ook deeg kneed ik altijd met de handen. Groetjes Gerda ;):p
hns

hns zegt:
Gerda Bedankt, ik denk dat je evt restjes ook kan invriezen? Je bent net als Jamie O, zit ook altijd lekker met zn handen aan zn alles wat hij maakt. Ik ga het zeker zsm proberen, je hoort van me! Maak op het moment een recept van Ronald, Goulash in de romertopf, ik heb iets met recepten die je voor kunt bereiden en dan in de oven. grten en succes Hans:):):):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hans, met een slagroomspuit heb ik het nog nooit geprobeerd, maar dat ga ik toch maar eens proberen, hoewel ik het met de hand vullen toch wel iets vind hebben. Dit recept is echt super lekker en ik hoop dat je het snel zal maken, ik wacht je reactie af. Dit is ook erg geschikt voor grote gezelschappen omdat je het dan ook op een (hoge) bakplaat kan maken. Groetjes Gerda
:);):p:D
hns

hns zegt:
Hoi Gerda Ik zou nog even reageren, recept ziet er fantastisch uit. Leuk met die verschillende soorten kaas. Zelf vul ik cannelloni altijd met een slagroomspuit of met een lepeltje. groet en dank Hans de Vos:):)
djmagich

djmagich zegt:
is aangepast!
slaatje

slaatje zegt:
Ik heb een verkeerde categorie aangeklikt want dit is natuurlijk niet Dieet en Slank, zoals aangegeven in mijn recept.
Groetjes Gerda :);):p:D