KookJij

Recept voor Broodpudding met speculoos

Een heerlijk broodpudding met speculoos recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aldi
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de rozijnen wellen in de rum.  Verwarm de melk in een pan op een zacht vuur.  Voeg de vanillinesuiker toe.  Snijd ondertussen de sneetjes (oud) brood in grove stukken van 2 bij 2 cm. Doe het brood in een mengschaal. Schil de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.  Snijd in kleine blokjes. Doe 1 eetlepel boter in een pan en bak de blokjes appel goudgeel. Laat 10 minuten afkoelen. Voeg de kristalsuiker toe in de mengschaal samen met de eieren. Goed mengen. Verkruimel de speculoos in kleine brokjes.  Hak de hazelnoten grof en plet de banaan met een vork. Schep de gewelde rozijntjes in de mengschaal (zonder het vocht) en voeg ook de blokjes appel toe. Schenk de melk over de broodmengeling. Voeg alle andere ingrediënten toe. Roer het mengsel zorgvuldig om, zodat het brood en de speculoos de melk kunnen absorberen. Blijf mengen tot het beslag egaal is. Er mogen best grotere stukken brood of speculoos inzitten. Neem 1 eetlepel boter en wrijf de cakevorm in.  Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven van 180 °C gedurende ongeveer 45 minuten. Controleer regelmatig, want de baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt.  Snijd indien nodig de warme gebakken broodpudding los met een scherp mes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst