KookJij

Recept voor Brood: 10 granenbrood met rozijnen

Een brood vol granen de ene foto is normaal de andere heb ik op een rustieke manier bewerkt.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Los de gist op in een deel van de lauwe melk. Bloem in de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe. Zout, suiker, rozijnen, eike, olijfolie en boter toevoegen laat een tien tal min kneden. Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats. Kneed het deeg opnieuw en leg deze in een beboterde bebloemde bakvorm. Laat opnieuw +/- 60 min rijzen. Verwarm de oven op 180 gr bak dit heerlijk broodje gedurende een 40 tal min. Haal uit bakvorm en laat afkoelen op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Goed idee, zeg! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Een goede oefening voor de forsbollen ;-) en anders Kenwood op je lijstje zetten voor de feestdagen :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ziet er weer heerlijk uit, Hildeke :-) Ik moet eerlijk bekennen....heb zelf nog nooit brood gebakken, toch maar eens een poging wagen;-) (Al zal ik met de hand moeten kneden, wij hebben geen robot;-))
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen Frieda, veel succes met het bakken ;-) Groetjes Hilde
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Bert een eike vers van de pers is een ei vers van de kip ;-) Groetjes Hilde
Bert

Bert zegt:
Wat is een eike vers van de pers?
Frieda

Frieda zegt:
Vanaf oktober heb je er een leerling bij .... zeer lekker jouw geplaatste recepten. Ik krijg nu dagelijks info hierover en probeer af en toe er eens eentje uit.