Recept
« Terug naar recepten
					
						Bretonse tomatensoep
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bretonse tomatensoep
Een heerlijk bretonse tomatensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									wereldse recepten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bretonse tomatensoep te bereiden
Een rijk gevulde soep die ook lekker is met kaas onder de grill 
Snijd de ham in kleine blokjes. Borstel de champignons en verdeel ze in plakjes. Pel de uien en snipper deze. Schrap de wortel en verdeel deze in plakjes.
Verhit de zonnebloemolie en bak daarin de helft van de ham, de champignons, uien, wortel, geperste knoflook en 1 eetlepel peterselie.
Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erop en roer goed door. Kook alles 15 minuten.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Kook de vis die in stukjes is verdeeld 5 minuten in de gepureerde soep.
Voeg de doperwten, de rest van de ham en de peterselie toe. Strooi voor het serveren eventueel kaas erover en laat deze smelten onder een hete grill.
									Snijd de ham in kleine blokjes. Borstel de champignons en verdeel ze in plakjes. Pel de uien en snipper deze. Schrap de wortel en verdeel deze in plakjes.
Verhit de zonnebloemolie en bak daarin de helft van de ham, de champignons, uien, wortel, geperste knoflook en 1 eetlepel peterselie.
Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erop en roer goed door. Kook alles 15 minuten.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Kook de vis die in stukjes is verdeeld 5 minuten in de gepureerde soep.
Voeg de doperwten, de rest van de ham en de peterselie toe. Strooi voor het serveren eventueel kaas erover en laat deze smelten onder een hete grill.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									derbyke zegt:
Geschiedenis
Het Bretons stamt niet af van het Gallisch, maar is ontstaan uit Brythonische talen, waarvan ook het Welsh en het Cornisch afstammen. Het Bretons lijkt het meest op het laatste. Toen de Bretonnen van de (4e eeuw tot 7e eeuw) naar het vasteland kwamen, namen ze de Britse taal mee, mogelijk werden ook enkele elementen van het in Gallië nog sporadisch gesproken Gallisch overgenomen.
In de streek wordt ook Gallo gesproken, een kleine taal die van het Latijn afstamt, en dus Romaans is, net als het Frans.
Het Bretons was de taal van de elite tot de 12e eeuw, waarna de adel het Frans als standaardtaal verkoos. Als geschreven taal werd in Bretagne, dat tot de 16e eeuw steeds een zekere onafhankelijkheid genoot, het Latijn gebruikt, vanaf de 15e eeuw echter won ook hier het Frans terrein.
Groetjes van ons 3tjes :);):p
 
                    





 
					 
									
rangvi zegt: