KookJij

Brandade van schelvis, prei en peren

Een heerlijk brandade van schelvis, prei en peren recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brandade van schelvis, prei en peren te bereiden

Versnijd peren en het wit van de prei in gelijke stukjes en stoof zachtjes in hoeveboter. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar, giet het kookwater weg. Pocheer de schelvis in visfumet en ontgraat volledig. Voeg de gebroken vis samen met de prei en de peer toe aan de aardappelen. Breng op smaak met grof zout en peper.

Voor de saus:
Laat de fumet lichtjes inkoken en voeg een scheut room toe. Laat inkoken met een steranijs en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Schik de brandade op een bord met wat gefruite prei, groene kruiden en gedroogde Meesterlyckham. Nappeer er de saus bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst