KookJij

Bourgondisch stoofpotje met hamlappen

Dit lekkere romige stoofpotje heb ik gemaakt van hamlappen, sjalotjes, knoflook, winterpeen en champignons en aan het eind afgemaakt met crème fraîche. Ook heel geschikt voor de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bourgondisch stoofpotje met hamlappen te bereiden

  1. Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin eerst de spekreepjes. Als die wat bruin worden voeg je het vlees hieraan toe. Bak het vlees rondom bruin. Kruid het vlees met peper en zout.
  2. Voeg dan de sjalotjes, het laurierblad en de knoflook toe. Bak een paar minuten al omscheppend mee.
  3. Doe de wortelen erbij. Roer de gedroogde tijm erdoor en blus af met de
    droge witte wijn. Breng aan de kook laat de witte wijn zoveel mogelijk inkoken.
    Voeg de vleesbouillon toe.
  4. *** Laat de stoofpot op een lage warmtebron plm. 45 zachtjes sudderen.
  5. Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin op hoge warmtebron de champignons lichtbruin.
  6. Doe de champignons in de stoofpot en laat alles nog plm. 5 tot 10 minuten
    zachtjes sudderen.
  7. Roer de crème fraîche erdoor. .
  8. Maak op smaak met een paar druppels worcestersaus en een theelepel
    honing of suiker. Garneer met gehakte peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit recept kun je ook in de slowcooker maken. Volg dan het recept vanaf *** (zie bereidingswijze !)
De stoofpot zet je dan plm. 4 uur op low.
Dit hele lekkere stoofpotje kun je zeker een dag tevoren maken. De smaken trekken er dan nog beter in. Lekker met aardappelen, aardappelpuree. Maar ook pasta of rijst zijn er lekker bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst