KookJij

Boerenkool met Rookworst, Witte Bonen en Appel

In de USA vind je soms de wonderlijkste combinaties, welke dan nog smakelijk zijn ook. Hier een voorbeeld.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkool met Rookworst, Witte Bonen en Appel te bereiden

  1. Verhit de olijfolie in de grote pan met dikke bodem piepend heet en bak daarin de ui en rookworst en appelblokjes. Al roerend zo'n 5 à 6 minuten zodat de uien en appel zacht zijn en de worst bruin. Strooi dan de salie er over heen en bak een minuutje al roerend door.
  2. Voeg dan toe de knoflook en de courgette en roer dat door de worst-mix. (zo'n 3 minuutjes)
  3. Vervolgens doen we er bij de bouillon, bonen, tomaten, flink vers gemalen zwarte peper en iets zeezout. Dat roeren we ook regelmatig door (zo'n minuut of 7).
  4. Dan leggen we daarop het boerenkool-blad en het deksel op de pan. Dit laten we 10 minuten door sudderen, waarna de boerenkool gemakkelijk door de mix geroerd kan worden.
  5. Nog even doorverwarmen en dan opdienen met droge witte rijst.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een rosé wijn of een jonge (Duitse) Pinot Noir.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Hallo Jan, het klinkt inderdaad erg bijzonder maar zeker wel de moeite waard om eens te maken.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Inderdaad een heel bijzondere combinatie, Jan. Maar dat geldt in de keuken, proeven en combineren. Daar krijg je de heerlijkste gerechten mee! Ik hou daar wel van.