KookJij

Boerenbrood met fijn gehakte noten

Een heerlijk boerenbrood met fijn gehakte noten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 195 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenbrood met fijn gehakte noten te bereiden

Doe de boerenbrood mix in de automaat voeg 375ml water en olijfolie toe.Hak alle noten een beetje fijn en voeg het bij de brood mix.Het robotje doet zijn werk.Nu maar doen waar je zin in hebt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dondersteen

dondersteen zegt:
lijkt me lekker maar ja brood is het lekkerst met de hand gebakken toch ? ( of ben ik nu gek) :p weet je ook hoe je het zonder broodmachine ( of kant-en-klaar brood mix) maakt ? ( ik zou graag volkoren meel gebruiken)
bij voor baad dank !
vriendelijke groeten van dondersteen :p
dondersteen

dondersteen zegt:
Lijkt me lekker maar ja, brood is het lekkerst met de hand gebakken toch ? ( of ben ik nu gek) :p Weet je ook hoe je dit zonder broodbak machine of kantenklaar brood mix) maakt ? ( ik zou graag volkoren meel gebruiken)
Bij voorbaat dank !
Vriendellijke greetz van dondersteen.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Annemie,sorry voor het laat reageren maar ben er even uit geweest,maar hier de bereiding voor het brood in de oven.
500gr bakmix en 325ml water in een schaal doen.Met een mixer(kneedhaak) 5-10min in de hoogste stand kneden.Daarna het afgedekte deeg ca. 30min laten rijzen.Het deeg tot een bol verwerken en op een ingevette bakvorm leggen en op een warme plaats afgedekt laten rijzen tot het verdubbeld is.Deeg met water bestrijken en in de op 230 gr voorverwarmde oven zetten. Na 15 min de oven op 200gr terugschakelen en het brood verder afbakken gedurende 25 min.Wel de noten en de olijfolie niet vergeten.Veel succes en laat maar weten of het gelukt is.Groetjes van ons 3 :p
annemie

annemie zegt:
Hoi Hilde,

Lijkt mij een heerlijk recept maar weet je ook de "gewone bereiding"? Ben nl. niet in het bezit van een broodbakmachine.
Bvd. Annemie:)