KookJij

Recept voor Biefstuk van de haas.

Een heerlijk biefstuk van de haas. recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Kliever
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De biefstukken zoals gebruikelijk bakken,daarna
de boter toevoegen . De biefstukken uit de pan nemen, met zout en peper bestrooien en warm houden.
De mosterd en de room doorde braadfonds en
de boter roeren en deze saus nog even aan de kook
laten komen.Over de biefstukken gieten en met gehakte peterselie bestrooien


Hierbij worden pommes frites en salade van een krop sla geserveerd.

* Dit gerecht heeft een dermate frisse smaak dat een
stevige witte wijn er goed bij past : een niet te licht moezel of een stevig wijntje uit de Palts.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

* Hoe dunner de biefstuk is , hoe groter de hitte
en hoe korter de baktijd moet zijn.
*Hoe dikker de biefstuk is ,hoe vlugger men hem moet aanbraden en hoe langzamer men hem gaar moet bakken.
*Hoe dunner het stuk vlees is , hoe dichter men het
bij de warmtebron moet plaatsen
( dun wil in dit geval zeggen : tot 4 cm dikte ) .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Dank voor jullie reactie,
ben blij dat het in smaak valt.
En Fred,dan ben je inderdaad een duur biefstukje aan het verknoeien.Maar...er zijn toch liefhebbers voor het laatste plaatje. Smaken verschillen.Vandaar deze afbeelding :);)
rientje

rientje zegt:
Hoi zo heb ik het ook nog niet gedaan bedankt hier voor:p;)
ed.den hartog

ed.den hartog zegt:
:):):)heerlijk recept,had het op deze manier nog nooit gedaan,zeker voor herhaling vatbaar.
Fred Slok

Fred Slok zegt:
Het is niet erg dat het laatste plaatje er niet op staat. Want dan ben je een duur biefstukje "well"aan het verknoeien.