KookJij

Berencake

Een heerlijk berencake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Berencake te bereiden

Oventemperatuur:
Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 185 °C
Gasoven: stand 4

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Maak het beslag volgens de algemene bereidingswijze. Strooi over het bereide beslag de geraspte chocolade en de cacaopoeder. Voeg het water toe en roer het geheel voorzichtig door. Doe het beslag in de cakevorm. Dek de springvorm af met aluminiumfolie.


Bak de cake de eerste 45 minuten met de aluminiumfolie. Bak de cake daarna in 30-45 minuten gaar en bruin (totale baktijd: 75-90 minuten). Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen. Leg de afgekoelde chocoladecake op een bord met de onderzijde boven. Maak met de biscuitjes, hagel, kokos en jam een berensnoet op de cake.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Louise

Louise zegt:
Van er gewoon naar te kijken krijg ik al honger!! Jammieeee;)