KookJij

Benedict eieren

Een heerlijk benedict eieren recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: eirecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Benedict eieren te bereiden

Bak de gekookte ham zachtjes in wat boter in de koekenpan. Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met boter. Pocheer de eieren*). Leg de plakjes ham op het geroosterde brood en schep de eieren op de ham. Schep er wat warme Hollandaisesaus*) over en serveer meteen.

*) Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Het meest bekend is het pocheren van eieren, die men uit de opengebroken schil direct in bijna kokend water laat vallen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liliane

liliane zegt:
Morgen maak ik dat klaar.
anna

anna zegt:
Lekker hoor.
ap

ap zegt:
pocheren water azijn laten warm worden (tegen kookpunt) ei eerst breken in kopje dan water en azijn roeren dat er kolkje begint dan gooi je het ei erin de eerste paar keer mischien oeffenen maar het werkt
anstaats

anstaats zegt:
Heerlijk dit recept maar van oorsprong komt dit uit Engeland
Michiel Disseldorp

Michiel Disseldorp zegt:
Een ei pocheer je in heet water met een klein scheutje azijn erin.
Je breekt het ei boven de pan en dan "vouw" je met twee vette lepels het eiwit om de dooier.
als dit niet lukt neem je een beetje plasticfolie dat je hebt ingevet. Dit hang je in een kopje en doet het ei hierin, het folie van boven dichtknopen en dit in heet water hangen, Veel Succes, groeten Michiel.
daniela

daniela zegt:
hoe pocheer je een ei?ik heb het al eens geprobeert maar mij lukt het niet!TIPS???:?