KookJij
Lees meer Lees minder

Marinades

Een goede marinade mag natuurlijk niet ontbreken bij de BBQ, het geeft extra smaak aan het vlees wat erg lekker is. Het is belangrijk dat je het vlees minimaal 1 uur van te voren marineerd, eventueel langer mag ook. Hierdoor komt de smaak van de marinade beter tot z'n recht.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Marinades recepten

    1. Ingredienten: 10 el rijstwijn of droge sherry, 4 el sojasaus, snufje karwijzaadjes, snufje gemberpoeder, 2 tl sambal oelek, 3 el (pinda)olie, zwarte peper
    2. Ingredienten: Kipfilet, Bouillionblokje, Chilivlokken, Worcerstershire sauce, Ketjap Manis, Knoflook (verse), Peterselie, Komijn, Currypoeder, Suiker (wit of bruin), Gehaktkruiden
    3. Deze kruidenmixen zijn mengsels uit bepaalde streken. De "zhug" komt uit Yemen, de "Amba" werd door de Irakese Joden meegenomen en de &... Ingredienten: ZHUG, 1 deel zwarte peper, 1 deel karwijzaad, inhoud van 4 cardamom peulen, 1 bol knoflook, 6 groene lomboks zonder zaadlijst, 1 bosje korianderblaadjes, 4 kruidnagels, zeezout naar believen, smaakloze plantaardige olie,...

    4. Ingredienten: knoflook olie (zelf gemaakt met olijfolie, knoflook en chiliepepers), olijfolie, zoete soja saus, peterselie, droge of verse chilipepers, Sambal, zout en/of peper
    5. Een marinade wordt gebruikt om vlees, vis, tofoe en groenten meer smaak mee te geven of om het product malser te maken. De meest voorkomende ingredienten... Ingredienten: 125 cc Ketjap manis, 2 eetlepels water, 2 eetlepels gula Djawa, 2 teentjes knoflook snipperen, 15 cc sesamolie, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 4 gehakte lenteuitjes, al dan geen s...
    6. Ingredienten: 1 dl olie, 150 gr mosterd, 150 gr honing, 3 dl ketchup, 1 dl ananassap, 1 eetlepel geplette peperbolletjes, 1 eetlepel sojasaus, 1 koffielepel tabasco
    7. Ingredienten: +/- 1.200 gr varkenshaasje, 150 ml rode porto, 2 ajuinen, 4 teentjes look, rode bessen , thijm, zeezout, laurierblaadjes, gember, komijn, rozemarijn, olijfolie op basis van pepers
    8. Ingredienten: 25 cl olie, 2 dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout

    9. Ingredienten: (voor ca. 500 gr (kippen)vlees), - sap en rasp van 1 sinaasappel, - 2 teentjes knoflook, uitgeperst, - 4 el olijfolie, - 1 el tijm, - 1 el balsamico of rodewijn-azijn, - 3 el bruine suiker, - zout en peper, - ½ -1 tl chi...
    10. Ingredienten: 12 lamskarbonaadjes,geschoond, 3 eetlepels Ketjap Benteng, 6 eetlepels Worcestershire saus, 3 eetlepels maple siroop, 3 cm gember,geraspt, 6 teentjes knoflook,gesnipperd, 2 sjalotjes,ragfijn gesnipperd, 3 x 5 cc grove mo...
    11. Ontstaan van dit woord heeft een aantal verhalen en de aardigste daarvan is : Het zou een verbastering zijn van "Give me the curry". Het is een i... Ingredienten: 90 cc olijf-olie, 1 flinke bos platte peterselie (blaadjes gesnipperd), 75 cc vers uitgeperste citroensap (of limoensap), 1 theelepel gedroogde hete peperflakes, 3 eetlepels gesnipperde ui, 1 eetlepel gesnipperde knofloo...
    12. Dit lekkere oosterse gerecht moet je echt eens proberen. Ingredienten: Kippenvleugels, Kokosmelk, Limoen ( rasp & sap), Knoflook, Chilipeper, Olijfolie, Koriander, Seroendeng
    13. Ingredienten: honing, chillivlokken of verse pepertjes, steranijs, oestersaus, peperkorrels, zout, knoflookteentjes, Marinade is voor 4 varkensribjes.

    14. Ingredienten: 500 gram vlees, 4 eetlepels ketjap manis, 1 a 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel uienpoeder, 1 a 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap of azijn, 3 eetlepels olie, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1/2 theelepel...
    15. Ingredienten: 25 cl olie, 1 eetlepel mosterd, sap van 1 citroen, 1 mespuntje pili-pili poeder, 2 eetlepels paprika poeder, zout, tijm, rozemarijn
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  2. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  3. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  4. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  5. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  6. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  7. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  8. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  9. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell
  10. Deense rundvleessoep
    Deense rundvleessoep Categorie met Vlees
    Soep uit een pakje met een eigen draai eraan. Ingredienten: 1 pakje Deense rundvleessoep (Honig), 250 gr. Soepballetjes, rund, 250 gr. Champignon, 200 gr. Winterwortel, 100 gr. Bos/lente-ui, 1,5 l. Water