KookJij
Lees meer Lees minder

Marinades

Een goede marinade mag natuurlijk niet ontbreken bij de BBQ, het geeft extra smaak aan het vlees wat erg lekker is. Het is belangrijk dat je het vlees minimaal 1 uur van te voren marineerd, eventueel langer mag ook. Hierdoor komt de smaak van de marinade beter tot z'n recht.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Marinades recepten

    1. Ingredienten: 10 el rijstwijn of droge sherry, 4 el sojasaus, snufje karwijzaadjes, snufje gemberpoeder, 2 tl sambal oelek, 3 el (pinda)olie, zwarte peper
    2. Ingredienten: 25 cl olie, 2 dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout
    3. Een marinade wordt gebruikt om vlees, vis, tofoe en groenten meer smaak mee te geven of om het product malser te maken. De meest voorkomende ingredienten... Ingredienten: 125 cc Ketjap manis, 2 eetlepels water, 2 eetlepels gula Djawa, 2 teentjes knoflook snipperen, 15 cc sesamolie, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 4 gehakte lenteuitjes, al dan geen s...

    4. Ingredienten: 2 glazen witte wijn, 2 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout
    5. Ingredienten: Kipfilet, Bouillionblokje, Chilivlokken, Worcerstershire sauce, Ketjap Manis, Knoflook (verse), Peterselie, Komijn, Currypoeder, Suiker (wit of bruin), Gehaktkruiden
    6. Dit lekkere oosterse gerecht moet je echt eens proberen. Ingredienten: Kippenvleugels, Kokosmelk, Limoen ( rasp & sap), Knoflook, Chilipeper, Olijfolie, Koriander, Seroendeng
    7. Ingredienten: knoflook olie (zelf gemaakt met olijfolie, knoflook en chiliepepers), olijfolie, zoete soja saus, peterselie, droge of verse chilipepers, Sambal, zout en/of peper
    8. Ingredienten: 500 gram vlees, 4 eetlepels ketjap manis, 1 a 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel uienpoeder, 1 a 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap of azijn, 3 eetlepels olie, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1/2 theelepel...

    9. Ingredienten: 12 lamskarbonaadjes,geschoond, 3 eetlepels Ketjap Benteng, 6 eetlepels Worcestershire saus, 3 eetlepels maple siroop, 3 cm gember,geraspt, 6 teentjes knoflook,gesnipperd, 2 sjalotjes,ragfijn gesnipperd, 3 x 5 cc grove mo...
    10. Ingredienten: 25 cl olie, 1 eetlepel mosterd, sap van 1 citroen, 1 mespuntje pili-pili poeder, 2 eetlepels paprika poeder, zout, tijm, rozemarijn
    11. Tandoor=kleioven Tandoori=een stokoude saus of marinade uit India Ingredienten: TANDOORI = Een combinatie van kruiden in yoghurt en olie waarin het gerecht wordt voorbereid (kip, varkensvlees, rundervlees, enz.) gedurende minimaal 4 uur, voordat het in een tandoori-oven (soort klei-oven) wordt gaar...
    12. Ontstaan van dit woord heeft een aantal verhalen en de aardigste daarvan is : Het zou een verbastering zijn van "Give me the curry". Het is een i... Ingredienten: 90 cc olijf-olie, 1 flinke bos platte peterselie (blaadjes gesnipperd), 75 cc vers uitgeperste citroensap (of limoensap), 1 theelepel gedroogde hete peperflakes, 3 eetlepels gesnipperde ui, 1 eetlepel gesnipperde knofloo...
    13. Deze kruidenmixen zijn mengsels uit bepaalde streken. De "zhug" komt uit Yemen, de "Amba" werd door de Irakese Joden meegenomen en de &... Ingredienten: ZHUG, 1 deel zwarte peper, 1 deel karwijzaad, inhoud van 4 cardamom peulen, 1 bol knoflook, 6 groene lomboks zonder zaadlijst, 1 bosje korianderblaadjes, 4 kruidnagels, zeezout naar believen, smaakloze plantaardige olie,...

    14. In Hawaii wordt deze saus - marinade - dressing meestal gebruikt bij kip. Ingredienten: 250 cc ananas sap, 125 cc Ketchup, 60 cc Ketjap manis, 60 cc honing, 4 eetlepels gula Djawa, 2 eetlepels rijstwijnazijn, 1 eetlepel getoaste sesamolie, 3 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook snippere...
    15. Ingredienten: honing, chillivlokken of verse pepertjes, steranijs, oestersaus, peperkorrels, zout, knoflookteentjes, Marinade is voor 4 varkensribjes.
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Open vislasagne met tuinkers
    Open vislasagne met tuinkers Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Open vislasagne met tuinkers Ingredienten: citroen, peultjes, schoongemaakt, mascarpone, (verse) lasagne, a 250 g, John West Makreelfilet in water (a 125 g), uitgelekt, tuinkers, zout, peper
  2. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  3. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  4. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  5. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  6. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  7. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  8. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  9. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  10. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie