KookJij
Lees meer Lees minder

Marinades

Een goede marinade mag natuurlijk niet ontbreken bij de BBQ, het geeft extra smaak aan het vlees wat erg lekker is. Het is belangrijk dat je het vlees minimaal 1 uur van te voren marineerd, eventueel langer mag ook. Hierdoor komt de smaak van de marinade beter tot z'n recht.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Marinades recepten

    1. Ingredienten: knoflook olie (zelf gemaakt met olijfolie, knoflook en chiliepepers), olijfolie, zoete soja saus, peterselie, droge of verse chilipepers, Sambal, zout en/of peper
    2. Ingredienten: 25 cl olie, 2 dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout
    3. Ingredienten: Kipfilet, Bouillionblokje, Chilivlokken, Worcerstershire sauce, Ketjap Manis, Knoflook (verse), Peterselie, Komijn, Currypoeder, Suiker (wit of bruin), Gehaktkruiden

    4. Ingredienten: (voor ca. 500 gr (kippen)vlees), - sap en rasp van 1 sinaasappel, - 2 teentjes knoflook, uitgeperst, - 4 el olijfolie, - 1 el tijm, - 1 el balsamico of rodewijn-azijn, - 3 el bruine suiker, - zout en peper, - ½ -1 tl chi...
    5. Deze kruidenmixen zijn mengsels uit bepaalde streken. De "zhug" komt uit Yemen, de "Amba" werd door de Irakese Joden meegenomen en de &... Ingredienten: ZHUG, 1 deel zwarte peper, 1 deel karwijzaad, inhoud van 4 cardamom peulen, 1 bol knoflook, 6 groene lomboks zonder zaadlijst, 1 bosje korianderblaadjes, 4 kruidnagels, zeezout naar believen, smaakloze plantaardige olie,...
    6. Ingredienten: 500 gram vlees, 4 eetlepels ketjap manis, 1 a 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel uienpoeder, 1 a 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap of azijn, 3 eetlepels olie, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1/2 theelepel...
    7. Ingredienten: 2 glazen rode wijn, 1 glas (rode) wijnazijn, 1 bosje peterselie, grof gehakt, 1 grote ui, fijngehakt, 10 peperkorrels, geplet, 3 laurierbladeren, 10 zaadjes van koriander, 1 takje tijm, grof gehakt, 10 jeneverbessen, gep...
    8. Ingredienten: 6 el tomatenketchup, 2 el sojasaus, 2 el rode wijnazijn, 1 a 2 el vloeibare honing, snufje cayennepeper, snufje kerriepoeder, 1 el milde paprikapoeder, 1 a 2 tl pikante paprikapoeder, 2 a 3 Spaanse pepertjes, 1 a 2 teent...

    9. Ingredienten: honing, chillivlokken of verse pepertjes, steranijs, oestersaus, peperkorrels, zout, knoflookteentjes, Marinade is voor 4 varkensribjes.
    10. Ingredienten: 10 el rijstwijn of droge sherry, 4 el sojasaus, snufje karwijzaadjes, snufje gemberpoeder, 2 tl sambal oelek, 3 el (pinda)olie, zwarte peper
    11. Dit lekkere oosterse gerecht moet je echt eens proberen. Ingredienten: Kippenvleugels, Kokosmelk, Limoen ( rasp & sap), Knoflook, Chilipeper, Olijfolie, Koriander, Seroendeng
    12. In Hawaii wordt deze saus - marinade - dressing meestal gebruikt bij kip. Ingredienten: 250 cc ananas sap, 125 cc Ketchup, 60 cc Ketjap manis, 60 cc honing, 4 eetlepels gula Djawa, 2 eetlepels rijstwijnazijn, 1 eetlepel getoaste sesamolie, 3 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook snippere...
    13. Ingredienten: 4 bieflappen, en voor de marinade:, kipkruiden 1 dessertlepel, gembersiroop 1 theelepel, ketjap manis 1 theelepel, 3 knoflooktenen, citroensap 1 eetlepel, sambal oelek 1 dessertlepel, zonnebloemolie 1 eetlepel

    14. Ingredienten: 1 dl olie, 150 gr mosterd, 150 gr honing, 3 dl ketchup, 1 dl ananassap, 1 eetlepel geplette peperbolletjes, 1 eetlepel sojasaus, 1 koffielepel tabasco
    15. Ingredienten: 25 cl olie, 1 eetlepel mosterd, sap van 1 citroen, 1 mespuntje pili-pili poeder, 2 eetlepels paprika poeder, zout, tijm, rozemarijn
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kruidnootjes
    Kruidnootjes Categorie Sinterklaas, Sinterklaas
    Niet alleen lekker in de Sinterklaas periode maar het hele jaar als koekjes Ingredienten: 100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine basterdsuiker, 40 gram harde boter, 1 theel. speculaaskruiden, 2 eetl. melk
  2. Groene koolschotel
    Groene koolschotel Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 grote Rookworst, 1 Groene/savooie kool, 1 Ui, 75 gr. Paneermeel, 1 eetl. Kerriepoeder, 150 gr. Oude kaas, geraspt, 2 eetl. Boter, 1 dl. Bouillon
  3. Zuurkoolschotel bacon-ui
    Zuurkoolschotel bacon-ui Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 pot Aardappel Anders, bacon ui, 600 gr. Aardappelschijfjes, diepvries, 500 gr. Gehakt, half-om-half, gekruid, 1 eetl. Margarine, vloeibaar, 1 Paprika, groen, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 750 gr. Zuurkool
  4. Tomatensoep, Chinese
    Tomatensoep, Chinese Categorie met Groente
    Niet meer naar de Chinees. Ingredienten: 2 eetl. Basterdsuiker, bruin, 1 mespuntje Cayennepeper, 1 eetl. Gembersiroop, 150 gr. Kalkoenfilet, 1 pot Kippenbouillon, 75 gr. Prei, 1 theel. Ketjap, 2 pakjes Tomato Frito (Heinz), 5 dl. Water
  5. Bospaddenstoelensoep
    Bospaddenstoelensoep Categorie met Groente
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Bospaddenstoelensoep (Jumbo), 100 gr. Champignons, 100 gr. Oesterzwammen, 100 gr. Shii-take, 1 Sjalotje, 150 gr. Schouderhamreepjes, 2 eetl. Peterselie, vers, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 1,5 liter Water, peper
  6. Gevulde koekoek met kruidige appelen
    Gevulde koekoek met kruidige appelen Categorie Gevogelte
    Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ingredienten: 6 Jonagold-appelen, 4 El Calvados, 180 g verse boerenkaas, 1 Mechelse koekoek, 4 El boter, 1 El honing, 2 eetlepels olijfolie, 1 vanillestokje, mespuntje kaneel, 400 ml kippenbouillon, maiszetmeel, zout, peper
  7. Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen
    Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 4 kwartels, 80 g boter, 8 takjes verse tijm, 12 kleine, vaste aardappelen, 300 g sperziebonen, 500 g Parijse champignons, 1 El olijfolie, 200 ml room, 1/2 tl 4 specerijen, 4 stengels bieslook, zout, zwarte peper
  8. Pannenkoek met boschampignons en eieren
    Pannenkoek met boschampignons en eieren Categorie Warm
    . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
  9. Franse bonensoep
    Franse bonensoep Categorie Maaltijdsoepen
    . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe
  10. Courgettesaus
    Courgettesaus Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 kleine pot Pastasaus, basilicum, 250 gr. Champignons, 1 Courgette, 500 gr. Half-om-half gehakt, gekruid, 1 blikje Tomatenblokjes, 1 Ui, 1 theel. Gehakte knoflook, 2 eetl. Basilicum