KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Bananensoezen

Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: beslag van Jan A van der Hoeden, de rest is zelf verzonnen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

voor de soesjes:
Zet de oven aan op 200 graden celsius
Zet een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en doe daarin het water, de melk en het zout en de boter.
Zodra de boter goed is gesmolten, pan van het vuur nemen en alle bloem er ineens ingooien en goed roeren
Zodra het een homogene massa is geworden de pan weer op het vuur zetten om het deeg te "drogen",dwz de bloem te garen. Wel goed blijven roeren net zolang totdat er een bal deeg is ontstaan die "los ligt in de pan". Het deeg is nu zover dat het de eieren kan opnemen.
Pan weer van het vuur halen en 1 voor 1 de eieren door het beslag roeren tot de eieren volledig zijn opgenomen.
Voeg pas een volgend ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen
Bakpapier invetten met olie,boter oid en dan lichtjes bestuiven met bloem
Kleine langwerpige bolletjes spuiten op het bakpapier (of met 2 lepeltjes bolletjes deeg op het bakpapier afzetten). Wel afstand houden tussen de deegbolletjes.
Dan de bakplaat in z'n geheel de oven in schuiven en het deurtje dicht doen. Bak het deeg af op 200 graden Celsius gedurende 25-30 minuten.
Daarna de deur heel voorzichtig openen om te voorkomen dat het deeg in elkaar zakt. Dus de bakplaat ook in de oven laten staan tot het volledig afgekoeld is.

Voor de vulling:
Klop de slagroom stijf met wat suiker (naar smaak).
Laat de slagroom even opstijven in de koelkast.
Prak de banaan(en) met de vork en roer deze door de slagroom.
Doe dit mengsel in de spuitzak en spuit deze in de soesjes.

Het glazuur:
Doe wat poedersuiker samen met een paar theelepeltjes poeder van de bananenpudding in een schaaltje en voeg hier een klein beetje water aan toe. Roer dit alles tot een stevig papje.
Is het te dun, voeg dan gewoon nog wat poedersuiker toe.
Dit mengsel kun je over de soesjes doen, even iets hard laten worden en klaar zijn de bananensoesjes!

Mijn kookverhaal (Mandy Oldenhof)

Het is even wat werk, maar dat is het zeker waard!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Renske Jabben

zegt:
Mm lijkt me heerlijk
petra schoonewille

zegt:
Ziet er erg lekker uit. Ik ga het deze week uitproberen.
monique ottenbros

zegt:
Marco, iemand die een beetje weet wat hij doet weet ook dat een oven met de ovendeur open niet verder bakt! En het inzakken is normaal, zo gauw je de vulling erin spuit komt dat vanzelf goed.
Marco

zegt:
Quote: Dus de bakplaat ook in de oven laten staan tot het volledig afgekoeld is.

Ha, ha ha, die komen er pikzwart uit
Rianne

zegt:
Nu 2x het recept geprobeerd te maken.
De soezen reizen goed in de oven, maar zakken daarna direct weer in.
Zelfs als ik ze nog in de oven laat staan met de deur dicht zakken ze weer in.
Moet er geen zelfrijzend bakmeel in?
Piet

zegt:
Dank je voor de tip, ik koop zo'n soesje vaak in de winkel, maar ik vind het toch wel leuk om een keer zelf iets te bakken. Vooral mijn vriendin vind het belangrijk dat ik zelf is een keer een toetje maak. Omdat onze buren dat altijd doen, en ze het genant vind dat wij altijd iets kopen met oud en nieuw voor onze buren.
M de Groot

zegt:
Samen met mijn moeder het recept gemaakt. Het was heerlijk en ouderwets gezellig! Bedankt :)
jmverhagen

zegt:
Hmmmmmmmmmmmmmm!
sherma

zegt:
lijkt me heerlijk,ga ik zaterdag eens maken.Bedankt voor dit recept;)
Janne

zegt:
Mijn zusje en ik zijn helemaal gek op bananensoezen! Dadelijk ga ik dit recept proberen :D Ben benieuwd, heb er al zin in!!