KookJij

Bananenijs II

Een heerlijk bananenijs ii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendinnetje had het ergens gelezen dus het is niet van mij
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananenijs II te bereiden

Haal enkele overrijpe bananen uit de vriezer. Deze zijn daar eerder terecht gekomen omdat ze te rijp werden en er geen bestemming voor was. Dus : hup, de vriezer in.
Als er ineens een voor- of nagerecht nodig is haal je de bananen uit de vriezer. Je houdt de bananen even onder heet water zodat de schil loslaat en dan crunchen in de blender en klaar is kees.......
Je kunt er ingevroren vanille-ijs bij doen maar dit kan de spijsvertering verstoren.
Fantasie is belangrijk. Heb je toevallig wat lekkere jam in de buurt dan kan dat er over. Zelfs zout! Aparte smaaksensatie.

Mijn kookverhaal (henryk dorski)

Banaan kan het beste solitair worden gegeten. Dus is als voorgerecht of spoom een geschikte intro.
Zelf ben ik helemaal niet voor nagerechten aangezien het de hoofdmaaltijd om zeep helpt maar als voorgerecht voor mij uitstekend.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jiangyi

jiangyi zegt:
Heel creatief en slim!!! En nog een tip voor je maag ;)
carmen

carmen zegt:
Super idee!!!!!
Heb altijd diepvries fruit voor bladerdeeg hapjes voor bij de koffie, maar dit kan ook met bevroren fruit, en heel gezond, je kunt er ook wat yoghurt b door doen.

Echt leuk recept.