KookJij

Babi Ketjap

Een heerlijk babi ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi Ketjap te bereiden

Snijd het vlees in blokjes (ca 1 1/2 cm). Bestrooi het met wat zout en ruim met peper. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie en bak de blokjes vlees er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten bruin in. Voeg de gesnipperende uien toe. Laat ze zolang zachtjes meebakken tot ze beginnen te kleuren. Schep de knolook erdoor. Voeg vervolgens djahe, sambal oelek, ketjap, en 2 1/2 deciliter kokend water toe. Roer alles goed door. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

babe

babe zegt:
:p
Louis van der Kaa

Louis van der Kaa zegt:
Origineel of niet..........hij was lekker:p
Laila

Laila zegt:
@ jvanhalen; Ja dat ga ik gewoon doen 1 van deze dagen aangezien ik geen varkensvlees mag.
jvanhalen

jvanhalen zegt:
@ Laila, goed idee!
@ Truus: zoete, vind ik het lekkerst.
Liske

Liske zegt:
Hallo Laila,
Het heet dan Ajam ketjap, en is (vind ik) nog veel lekkerder!
jan en truus

jan en truus zegt:
Gebruik je zoete of zoute ketjap:p
Laila

Laila zegt:
Dit lijkt me lekker met rijst alleen ga ik het met Kipfilet doen. Zou dat lekker zijn??
Marja

Marja zegt:
Heerlijk recept! :)
Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Barbara,
Betweter zijn is ander dacht ik maaar ja........ maar als ik hete bliksem maak, aardappelen met appel is het orginele, en ik ik doe er bijvoorbeeld ook rijpe manga door, dan is dat geen hetebliksem maar hetebliksen met appel EN manga, ik bedoel maar, ik maak ook loempia Semarang voor me zelf maar niet voor anderen want dan wordt het te duur en noem het dan ook geen loempia Semarang maar gewoon loempia. De nasi goreng wordt orgineel gemaakt van restjes vlees vis etc..........
En wanneer ik dit voor mijn bezoek maak dan zeg ik "dit is mijn nasi goreng"
Snap je waar ik heen wil? Denk het niet.
En ik laat Robin ook genieten van zijn receptuur. Kan zijn dat ik een mopperkont ben en wat mijn leeftijd betrefd.............
Mvg.
Sjourd Janssen
Irmgard

Irmgard zegt:
Nou dit lijkt mij een heel lekker recept. Kan iemand mij vertellen hoe je dat krokante aan het vlees kan krijgen?
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Hé Sjourd,Reageer toch niet altijd zo betweterig als iemand een Indisch recept doorgeeft..Kook jij nou maar lekker origineel en verbeter niet constant en laat Robin genieten van zijn receptuur.Jij lijkt mij een oude man,zo'n echte mopperkont,en als je reactie krijgt op je gezeur,dan schrijf je dat we de kritiek niet al te persoonlijk moeten nemen..Laat Robin en wie maar ook toch lekker genieten van wat ze maken en maak zelf jou versie voor fam & vrienden!:(:(
Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Robin,
Sorry maar dit is geen babi ketjap, het orginele recept stuur ik t.z.t wel op.
Mvg.
Sjourd