KookJij

Ayam Paniki

Dit is een kip gerecht in een pittige, doch lichte kokos - satésaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ayam Paniki te bereiden

  1. Bestrooi in een kom de blokjes kippendij met zout en vers gemalen zwarte peper en laat dat 45 minuten afgedekt staan.
  2. Maak intussen de boemboe van ui, knoflook, lomboks, djahé, laos en gula Djawa door deze ingredienten in een keukenmachine te pureren tot een homogene pasta.
  3. Verhit 2 eetlepels rijstolie in anti-aanbak bakpan I en fruit daar in aan de boemboe tot sterk gaat geuren.
  4. Bak in anti-aanbak bakpan II  (een grote maat aub) de blokjes kip om en om tot ze aan alle kanten wit zijn gekleurd.
  5. Dan doen we de boemboe met bakvet in bakpan II er bij en roeren flink om.
  6. Citroensap er bij en roeren maar.
  7. Dan santen er bij + sereh en de blaadjes. Breng dit al roerend aan de kook en laat het 30 minuten sudderen op laag vuur met deksel en vervolgens nog een 20 minuten zonder delksel.
  8. Dien het op met witte rijst en sambal boontjes + sambal Badjak,kroepoek en wat atjar bv.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een Riesling Kabinett of Spaetlese, die niet al te droog is.
Jasmijnthee of bier kan natuurlijk ook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst