Recept
« Terug naar recepten
					
						Aubergines met Kaas-Béchamel
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aubergines met Kaas-Béchamel
Een heerlijk aubergines met kaas-béchamel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Jan A.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aubergines met Kaas-Béchamel te bereiden
   1).Doe de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi ruim met zout, zodat alle plakken gezouten zijn. Zet iets zwaars op de aubergine en laat het vergiet een uurtje staan.
2).De aubergine onder de koude kraan goed afspoelen en daarna flink stevig droogdeppen.
3).De plakken aubergine licht bloemen en dan aan alle kanten mooi goudblond opbakken in de hete olie. Aubergine even wegzetten.
4).Smelt de boter en doe de bloem dan er bij en maak een blonde roux met de melk. Roer de nootmuskaat en kruidnagel er door.
5).Smelt de kaas er door en blijf goed roeren. Breng op smaak met peper en zout.
6).Van het vuur af de geklutste eieren door de kaas-béchamel roeren.
7).Leg een laag aubergines in de ovenschotel en bedek met de saus en doe dat nog eens.
8).Zet de schotel nu in de oven voor 15 minuten en dien op.
										2).De aubergine onder de koude kraan goed afspoelen en daarna flink stevig droogdeppen.
3).De plakken aubergine licht bloemen en dan aan alle kanten mooi goudblond opbakken in de hete olie. Aubergine even wegzetten.
4).Smelt de boter en doe de bloem dan er bij en maak een blonde roux met de melk. Roer de nootmuskaat en kruidnagel er door.
5).Smelt de kaas er door en blijf goed roeren. Breng op smaak met peper en zout.
6).Van het vuur af de geklutste eieren door de kaas-béchamel roeren.
7).Leg een laag aubergines in de ovenschotel en bedek met de saus en doe dat nog eens.
8).Zet de schotel nu in de oven voor 15 minuten en dien op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel over de bordjes en bestuif met wat paprika poeder en fijn gesnipperde peterselie.
									 
                    





 
					