Recept
« Terug naar recepten
					
						Aspergesoep met basilicumolie zonder room
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aspergesoep met basilicumolie zonder room
Ik heb deze soep inmiddels 2x gemaakt en allebei de keren met succes. De soep wordt gebonden door de asperges die voor het grootste deel gepureerd worden.
Het is een (behoorlijk aangepast) recept van ww.essen-und-trinken.de.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Pasen
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aspergesoep met basilicumolie zonder room te bereiden
- Schil de asperges en snij de (beetje houterige) uiteinden eraf. Breng de schillen en de uiteinden in plm. 1 liter water met wat zout en suiker aan de kook. Laat dit plm. 30 minuten of langer zachtjes trekken. Giet af in een vergiet en vang hierbij het vocht op. Druk de schillen en uiteinden nog een beetje uit zodat je zoveel mogelijk vocht opvangt.
- Snij van de asperges de kop tot plm. 2 tot 3 cm. af. Snij het overige deel van de asperges in plm. 2 cm grote stukjes.
- Smelt de boter in een pan en bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de aspergestukjes toe en bak dze 2 tot 3 minuten mee (De aspergekoppen hou je apart.)
- Voeg het gevogeltefond toe en vul dit tot plm. 1 liter aan met het aspergenat.
- Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Mix de soep met een staafmixer.
- Doe de aspergekoppen in de soep (ik heb de aspergekoppen nog wat doorgesneden). Breng de soep weer aan de kook en laat de soep nog plm. 5 minuten zachtjes koken.
- BASILICUMOLIE: Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snij deze in grove stukken.Doe de basilicumblaadjes samen met de beide oliën en wat zout en citroensap in het bakje van de staafmixer. Mix dit heel fijn.
- Garneer soep met 1 eetlepel basilicumolie (zie foto).
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt de soep nog fijner maken door de soep a het mixen nogmaals te zeven. Ik heb dit niet gedaan want ik vind dit jammer van de asperges. De soep is ook lekker met croûtons
									 
                    





 
					
