KookJij

Aspergesoep met basilicumolie zonder room

Ik heb deze soep inmiddels 2x gemaakt en allebei de keren met succes. De soep wordt gebonden door de asperges die voor het grootste deel gepureerd worden. Het is een (behoorlijk aangepast) recept van ww.essen-und-trinken.de.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergesoep met basilicumolie zonder room te bereiden

  1. Schil de asperges en snij de (beetje houterige) uiteinden eraf. Breng de schillen en de uiteinden in plm. 1 liter water met wat zout en suiker aan de kook. Laat dit plm. 30 minuten of langer zachtjes trekken. Giet af in een vergiet en vang hierbij het vocht op. Druk de schillen en uiteinden nog een beetje uit zodat je zoveel mogelijk vocht opvangt.
  2. Snij van de asperges de kop tot plm. 2 tot 3 cm. af. Snij het overige deel van de asperges in plm. 2 cm grote stukjes.
  3. Smelt de boter in een pan en bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de aspergestukjes toe en bak dze 2 tot 3 minuten mee (De aspergekoppen hou je apart.)
  4. Voeg het gevogeltefond toe en vul dit tot plm. 1 liter aan met het aspergenat.
  5. Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Mix de soep met een staafmixer.
  6. Doe de aspergekoppen in de soep (ik heb de aspergekoppen nog wat doorgesneden). Breng de soep weer aan de kook en laat de soep nog plm. 5 minuten zachtjes koken.
  7. BASILICUMOLIE: Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snij deze in grove stukken.Doe de basilicumblaadjes samen met de beide oliën en wat zout en citroensap in het bakje van de staafmixer. Mix dit heel fijn.
  8. Garneer soep met 1 eetlepel basilicumolie (zie foto).

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt de soep nog fijner maken door de soep a het mixen nogmaals te zeven. Ik heb dit niet gedaan want ik vind dit jammer van de asperges. De soep is ook lekker met croûtons

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst