KookJij

Apple crumble

Een heerlijk apple crumble recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: internet ?
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Apple crumble te bereiden

Doe alle ingrediënten voor de deeg kruimels in een kom (bloem, boter, suiker en zout).
Meng met de vingertoppen alle ingrediënten goed door elkaar en maak met je vingers kleine kruimels deeg. Voeg eventueel een beetje vocht toe. Zet de deegkruimels voor ± 30 minuten (of langer) in de koelkast.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd in kleine blokjes.
Meng de appel met de kaneel, 1 eetlepel suiker en wat citroensap in een kom.
Verdeel de appel over de ingevette schaaltjes of 1 grote schaal en daarover de deegkruimels.
Bak de appelcrumble in ± 25 minuten (45 minuten voor een grote schaal) op 180°C gaar en goudbruin in de oven.
Bestrooi het daarna met wat poedersuiker.

Mijn kookverhaal (Veldmuis 8)

Dit recept heb ik vorig jaar voor het eerst gemaakt als dessert (samen met een bolletje vanille ijs en slagroom) voor ons kerstdiner. Ik dacht altijd dat het heel veel en moeilijk werk was maar, dit kan echt iedereen :). We hebben gesmuld met zijn allen en ze vonden de schaaltjes te klein :S.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst