KookJij

Appelstamppot spekjes uit de oven

Een heerlijk appelstamppot spekjes uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: C1000
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelstamppot spekjes uit de oven te bereiden

Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes.
Bak de spekreepjes in 15 g van de boter knapperig uit en schep de appelstukjes erdoor. Bak ze al omscheppend ± 3 min. op een hoog vuur mee.
Giet de aardappelen af en schep het appelmengsel erdoor.
Verwarm de melk en schep het door de stamppot.
Bestrooi de stamppot met de kaas en laat hem onder de hete grill in ± 7 min. gratineren.
Bereid de jus met de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tantemien

tantemien zegt:
Lekker appelstampot, lijkt wel op een oudhollands gerecht, waarvan ik de naam ben vergeten. Maar ik weet dat dat een heerlijk gerecht is.:);)
Aussie Jenny

Aussie Jenny zegt:
Lijkt me erg lekker, helaas geen goudrenetten hier te koop,moet het met Granny Smith doen en ik neem aan dat spekjes gerookt zijn?Gr.Jenny
hns

hns zegt:
Ik ga dit proberen met zuurkool, zonder aardappels. (beetje montignac) mvgroet Hans:):)
Janita

Janita zegt:
Jammie het lijkt me lekker en niet moeilijk, dit gerecht ga ik binnenkort eens uitproberen!:p