KookJij

Recept voor Appelbrood, om de vingers af te likken

Een heerlijk appelbrood, om de vingers af te likken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

- bereid een deeg zoals het suikerbrood
- laat het deeg rijzen gedurende 20 minuten
- na de rijzing, 4 stukjes deeg afwegen van 150 g voor het omhulsel
- reinig de appelen, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in brunoise
- breng in de rest van het deeg de stukjes appels en de parelsuiker
- laat het deeg terug 15 minuten rijzen
- verdeel het deeg in 4 gelijke deegstukken
- bol ze op
- neem de 4 stukken deeg van 150 g
- rol de deksels voorzichtig uit met de deegrol, zorg voor voldoende elasticiteit, het uitgerolde deegstuk mag niet scheuren
- neem een bakplaat met bakpapier
- beboter de aluminium schoteltjes
- leg het uitgerolde deeglapje voorzichtig over de opgebolde broden
- leg ze in de ingeboterde aluminium schoteltjes
- laat rijzen gedurende ca 45 tot  60 minuten
- doreer de broden zeer voorzichtig met een losgeklopt ei aangelengd met een beetje lauw water
- eventueel kunnen de appelbroden op dezelfde manier ingeknipt worden als suikerbrood, in dit geval een beetje parelsuiker overhouden
- bak de broden af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ca 35 tot 40 minuten
- haal de broden uit de oven, laat ze afkoelen op een rooster
- na afkoeling de broden lichtjes bestrooien met poedersuiker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Paula,
Je kunt het terugvinden bij de overige reacties:D
Ik zal het even aanpassen in het recept.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Paula Willems

Paula Willems zegt:
Wat is bereidingspasta.
Het staat in jouw recept vermeld.
pat

pat zegt:
Dit is geen recept maar een cryptogram!
Doe eens je best: een goed en lekker recept bevat de goede ingredienten, wordt met liefde gemaakt en bevat duurzaam gekweekte produkten, oa appels in dit geval; conclusie: of je publiceert een goed recept of je moddert gewoon maar wat aan!
blondeel therese

blondeel therese zegt:
Veel werk, maar het loont de moeite
roy

roy zegt:
Je kun ook roomboter pakken i.p.v. bereidingspasta.. (zo blijft het brood langer mals).
marc

marc zegt:
Steeds het slot naar onder leggen om te bakken;)
mia

mia zegt:
Zo nu ga ik de lekkere suikerbrood eens proberen:)
mdc

mdc zegt:
Hallo Willemien, hallo Marleeen,
Bereidingspasta is een broodverbeteraar je kan het ook door ei vervangen.:)
Veel succes ;)groetjes
mdc
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ingrid, wat is bereidings pasta en wat is een alternatief voor het kan je het vergelijken met broodvet????
Marleen

Marleen zegt:
Wat is bereidingspasta?
mdc

mdc zegt:
Hallo Wendy1,:)
Kijk eens op mijn site onder suikerbroodje daar vindt je de plaats waar je dit produkt kopen kan. Veel succes, groetjes :);)
Martine

Martine zegt:
Hallo Wendy1,:)
onder www,aveve.be is deze pasta te koop.
Veel succes groetjes :p:)
Martine
wendy1

wendy1 zegt:
waar kan je die bereidingspasta kopen?
mdc

mdc zegt:
Hallo Klaasje,Van Ingrid heb ik de tip gekregen bij aveve is het te verkrijgen. Veel erfolg groetjes. Martine;):p
klaasje

klaasje zegt:
ik wil ook graag weten waar ik de bereidingspasta kan kopen.Als ik zelf brood bak wordt het snel droog.Bij de bakker blijft het langer vers.alvast bedankt.groetjes klaasje