KookJij

Andijvie ovenschotel

Een heerlijk andijvie ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Verkregen via een recepten mailwisseling
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijvie ovenschotel te bereiden

Andijvie koken en uit laten lekken.
Gehakt rul bakken (zonder boter).
Onderin de ovenschaal de andijvie en de geraspte kaas roeren, daarop het gehakt daarbovenop de puree.
Oven voorverwarmen op 200°C, de andijvieschotel er in zetten en ongeveer 20 minuten laten bakken.
Als je het gerecht een dag van te voren maakt dan kun je op de dag zelf de schaal in een niet voorverwarmde oven zetten en dan instellen op 200°C en dan 45 minuten laten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

richard39

richard39 zegt:
Ik gebruik de andijvie altijd rauw en doe hem door de puree met wat spekjes erdoor en dan in de ovenschaal met wat geraspte kaas erboven op, en een heerlijke rookworst erbij, en als je hem serveert een gebakken spiegel ei erboven op;):p groetjes richard.
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Patricia, is het niet zo dat als je het gerecht een dag van tevoren maak het een natte boel wordt, ik bedoel, uit de andijvie blijft altijd vocht komen. Groetjes Gerda
;):p