KookJij

Ananas halve maantjes met bosbessensaus

Een heerlijk ananas halve maantjes met bosbessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananas halve maantjes met bosbessensaus te bereiden

Houd enkele bosbessen achter voor de garnering.
Breng de suiker met het water en het vocht van de ananas aan de kook en kook dit tot een lichte stroop (niet kleuren!) Snijd de ananas in kleine stukjes en kook deze samen met de rozijnen in de stroop even mee. Laat dit dan afkoelen. Leg de bladerdeegplakken uit op een, licht met bloem bestrooid, werkvlak. Bestrijk de randen van de bladerdeegplakken met het losgeklopte ei. Leg in het midden van elke plak een hoopje van de ananas-rozijnen massa en druk het deeg bij de punten op elkaar. Steek hier nu met een gekartelde steker of een rond kommetje of glas, halve maantjes uit. Leg deze halve maantjes op bakpapier of een tefal bakplaat met een tussenruimte van 2 cm. Bestrijk ze met los-geklopt ei, laat het even rusten en bak ze vervolgens af in een voorverwarmde oven op 180oC. in ca. 8 tot 10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn! In de geopende oven warm houden tot gebruik. In de tussentijd de bosbessen verwarmen in hun eigen vocht. Eventueel licht binden met allesbinder en ook warm houden tot gebruik. De halvemaantjes op voorverwarmde borden plaatsen en de bosbessensaus rondom gieten en garneren met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

banketbakker henny

banketbakker henny zegt:
Bladerdeeg moet 20 minuten bakken en dan is het ook lichtbruin van kleur.:p
Marijke

Marijke zegt:
Ik heb het recept geprobeerd, maar ik heb mijn ananasflappen er nu op dit moment al ruim 14 minuten in zitten en het bladerdeeg is nog plakkerig op sommige plekken...
Ik weet niet wat ik fout doe, maar dit lijkt me niet gaar...:(:?