KookJij

Ananas-garnalensoep

Een heerlijk ananas-garnalensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananas-garnalensoep te bereiden

Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk.Snijd de ananasin kleine stukjes.Haal het velletje van de knoflookteentjes.Snijd de tahoe in kleine blokjes.Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookpers boven de ui uit.Voeg de gember toe.roer ui,knoflook en gember door elkaar.Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.roer de blokjes tahoe,stukjes ananas,vissaus en ten slotte de peterselie en garnalen door de hete soep.Laat de soep niet meer koken.Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen zitten.Strooi er bieslook overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Peter

Peter zegt:
Ik heb hem net gemaakt, en opgegeten en hij was echt verrukkelijk.
Bedankt voor het recept mevrouw;)
eva

eva zegt:
Ik vind hem echt heeeerlijk!
:)
Ango

Ango zegt:
een recept om "U" tegen te zeggen, een aanrader dus , voor de durvers . Ik geef een 10