KookJij

Amuse van biet en geitenkaas

Een heerlijk amuse van biet en geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cuisine culinaire Amsterdam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amuse van biet en geitenkaas te bereiden

Was de bieten en snijd deze doormidden, maak er een inkeping in.
Leg ieder stuk biet in een stuk aluminiumfolie.
Druppel de balsamico over de inkepingen en vouw de pakketjes dicht.
Laat de bieten 25 minuten in een oven van 200 graden C.garen.
Verwijder de schil en snij de bietjes in kleine brunoise.
Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met zout en peper en marineer de bietbrunoise erin.
AFWERKING EN PRESENTATIE:
Leg een klein hoopje biet op een amuselepel.
Doe er een stukje geitenklaas op.
Leg de lepels onder de salamander en laat de kaas smelten en licht kleuren.
Blijf erbij want het kan snel gaan.
Laat de lepels iets afkoelen en leg er een sprietje bieslook op.
Dien op

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
henny,
Een salamander is in een keuken onmisbaar, je kan er heel snel vlees in braden, warm houden tosti's maken enz.
:);)m.v.g. Bert Allers
henny

henny zegt:
Ik kan me voorstellen wat ik denk dat het is, maar wat is een salamander??
bertal

bertal zegt:
Hallo marry allers,
Misschien wel, kom uit het limburgse (Roermond ).
Het recept moet je zeker proberen is heel erg lekker.
Fijne feestdagen:);)
m.v.g. Bert Allers
marry allers

marry allers zegt:
het recept lijkt me erg lekker, nog leuker is dat het Allers komt, ben je soms familie
Anacrea (Anneke)

Anacrea (Anneke) zegt:
Hoi Bert, bedankt voor je reactie. Ga dit misschien wel uitproberen. Wens ook jou fijne feestdagen en een gezond 2010.
Groetjes Anneke
bertal

bertal zegt:
anacrea,
Het klopt allemaal wat je schrijft, dus ik hoef daar niets meer aan toe te voegen.
Fijne feestdagen en succes:);)
m.v.g. Bert Allers
anacrea

anacrea zegt:
Lijkt mij een heerlijk receptje.Kleine brunoise zijn zeker kleine blokjes? En wat is een salamander, soort grill? Ik hoor dit graag van je.
Groetjes Anneke
bertal

bertal zegt:
wv:
Voor een mooi menu hoort een mooie amuse als binnenkomer.
En de tijd valt wel mee.
:);)
m.v.g. Bert Allers
wv

wv zegt:
zal wel lekker smaken maar erg bewerkelijk voor een amuse:?:?