Recept
« Terug naar recepten
					
						Amandelspijs en Frangipane
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Amandelspijs en Frangipane
Een heerlijk amandelspijs en frangipane recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 - 8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Amandelspijs en Frangipane te bereiden
   1).Meng het amandelmeel met de suiker, het ei en het eiwit en doe er vervolgens bij de citroensap en -rasp en zoveel water als nodig is, maar niet meer dan 25 cc. Evt.amandelextract toevoegen.Blijf roeren tot een stijve homogene massa is ontstaan. Dit noemen we dan amandelspijs.
***
Voor de frangipane:
2).De roomboter voorzichtig laten smelten en dan weer af laten koelen
3).Het ei door de amandelspijs roeren die op kamertemperatuur is gebracht, vervolgens de citroenrasp er door roeren.
4).De afgekoelde gesmolten boter door het mengsel roeren en net zo lang blijven roeren tot een homogene stijve massa is ontstaan.
										***
Voor de frangipane:
2).De roomboter voorzichtig laten smelten en dan weer af laten koelen
3).Het ei door de amandelspijs roeren die op kamertemperatuur is gebracht, vervolgens de citroenrasp er door roeren.
4).De afgekoelde gesmolten boter door het mengsel roeren en net zo lang blijven roeren tot een homogene stijve massa is ontstaan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Amandelspijs en frangipane kunnen worden gebruikt in cakejes, taartjes, kerstbroden, paasbroden, enz., enz..
									
                    
rozaverschoor zegt:
Groeten Roza.