Recept
« Terug naar recepten
					
						Acar van witte kool en Grannysmith-appels
						PT3M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Acar van witte kool en Grannysmith-appels
Een heerlijk acar van witte kool en grannysmith-appels recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Barbara Metz
								
																
									Bereidingstijd:
									 3 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 - > Hoofdgerechten - Stamppot
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									van vroeger
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Acar van witte kool en Grannysmith-appels te bereiden
  Laat de kool en de appels 2 uur rusten.
Spoel goed af onder de koude kraan om het zout kwijt te raken en ook zo de appels.Laat ze gezamenlijk in een vergiet uitlekken..
De ingrediënten voor de dressing in de glazen kom doen
en roer tot de suiker is opgelost.
Doe de uitgelekte kool en appels erbij.
Schep goed door elkaar en zet het afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast.
									Spoel goed af onder de koude kraan om het zout kwijt te raken en ook zo de appels.Laat ze gezamenlijk in een vergiet uitlekken..
De ingrediënten voor de dressing in de glazen kom doen
en roer tot de suiker is opgelost.
Doe de uitgelekte kool en appels erbij.
Schep goed door elkaar en zet het afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Als je de atjar wilt bewaren,dan voeg je het gekookte water water toe, maar het moet NIET HEET zijn sorry voor de fout.
De reden voor het gekookte water, is te lezen in mijn reactie aan Henk van Haandel.
Hoop dat je de acar lekker vindt. Succes!
flavia zegt:
bametz-saffrie zegt:
dD kool&de appels "rusten" =het zout en de citroensap hebben ff de tijd om in te trekken; de kool wordt door het zout wat zachter.:D
                    
flavia zegt: