Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelsamosa's
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelsamosa's
Een heerlijk aardappelsamosa's recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											12
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									ah
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelsamosa's te bereiden
 Boen de aardappelen schoon.Prik met een satéprikker de aardappels rondom een paar keer in.Gaar ze in 2/3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Laat ze ca. 10 minuten nagaren.Maak intussen de lente-ui schoon en snij deze in ringetjes.Meng in een kom de lente-ui, koriander, garnaaltjes en citroensap. Pel de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Schep ze door de rest in de kom en breng op smaak met zout en peper. Halveer de loempiavellen. Doe op één uiteinde een lepel vulling. Vouw de vulling een paar keer diagonaal in tot driehoekige pakketjes.Frituur ze in hete olie (180?C) in ca. 3 minuten gaar en goudbruin.Tip: Serveer met chilisaus. 
									
                    
jinte zegt: