Als lunchgerecht lekker met appelmoes of suiker of misschien ook stroop.
Als voorgerecht met gerookte zalm en dilleroom erg lekker.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelpannenkoekjes, Reibekuchen of Kartoffelpuffer
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelpannenkoekjes, Reibekuchen of Kartoffelpuffer
Ik ken deze aardappelpannenkoekjes uit mijn jeugd. Mijn moeder was afkomstig uit Duitsland en we aten deze Kartoffelpuffer vaak op zaterdag. Als je een Duitse Kerstmarkt bezoekt kom je ze vaak tegen. Ze smaken het lekkerste zo uit de pan. Knapperig van
buiten en wat zachter van binnen. In Duitsland wordt er vaak appelmoes bij geserveerd. Wij aten ze thuis met suiker en dat doen mijn man en ik nog steeds. ZO smaken ze ons het beste. Ook als voorgerecht met gerookte zalm en dilleroom. 
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Duitsland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Recept van mijn Duitse moeder
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelpannenkoekjes, Reibekuchen of Kartoffelpuffer te bereiden
- Aardappelen schillen en fijn raspen .
- Ui pellen en fijn snipperen.
- Geraspte aardappelen, ui, bloem, eieren, peper en zout door elkaar mengen.
- Olie verhitten in de koekenpan en hierin steeds 3 niet te dikke aardappelpannenkoekjes bakken.
- Ze moeten aan beide zijden knapperig en bruin zijn.
 
                    





 
					
