KookJij

Aardappelen uit Nice (oven)

Een heerlijk aardappelen uit nice (oven) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelen uit Nice (oven) te bereiden

Oven op 200°C.
Vet de ovenschaal in met margarine.
De tomaten wassen, kroontjes verwijderen en in plakjes van ½ cm dikte snijden.
De aardappels schillen en ook in plakjes van ½ cm dikte snijden.
In de ovenschaal schik je nu 4 rijen naast elkaar: een rij aardappels (dakpansgewijs) dan 2 rijen ernaast van tomaten (ook dakpansgewijs) en als laatste weer 1 rij aardappels.
Dan erboven op nog een laag maar nu van tomaten op de aardappels en aardappels op de tomaten.
Giet de bouillon over het geheel. Je kunt nog wat peper en een beetje zout erover strooien.
Dan de geraspte kaas erover strooien en hier en daar een vlokje boter.
De schaal in de oven schuiven voor ± 40 minuten tot aardappel goudbruin en gaar zijn.
Bestrooi het gerecht vóór het serveren met de peterselie.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Het recept hier gegeven is zoals het kookboek het aangeeft, maar eigenlijk kom ik altijd tomaten tekort, dus koop ik meer dan aangegeven.
Persoonlijk vind ik het gerecht lekkerder als ik paneermeel en geraspte kaas meng.
Soms kook ik ook heel even de aardappels wat voor.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Graag gedaan.:p
rangvi

rangvi zegt:
Hartelijk dank Flavia :)
flavia

flavia zegt:
Ja hoor, ook zonder tomaten te maken, bijv een laag aardappels, een laag uienringen (eventueel met knoflook) en weer een laag aardappels, dan verder met bouillon afwerken volgens recept. gr.:);)
rangvi

rangvi zegt:
Dit lijkt me heerlijk, maar ik vraag me af of dit ook smaakt ZONDER tomaten, mijn man lust niet zo graag gebakken tomaten, dan eventueel WEL een gesneden uit erdoor !
fabita

fabita zegt:
Ja, ook lekker, Liske.
En de chinese variant lijkt me ook lekker, Bametz-saffrie. Bedankt voor jullie reacties, altijd leuk.:):p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Ken er een chinese variant van! het staat op de kookjij-site onder Sjoelie-boelie. Oók een lekker, smakelijk recept!!:D
Liske

Liske zegt:
Ik doe daar altijd (veel) verse oregano bij, daar ben ik gek op en het geeft er een Italiaans tintje aan. Ook plakjes champignons lijken me er lekker in!
apu

apu zegt:
Dankje!:)en idd, dat zijn de leukste recepten, lekker erbij doen waar je zin in hebt!;)
fabita

fabita zegt:
Je kunt er alle kanten mee uit. Dat vind ik nou de leukste recepten. Leuke foto, Apu. Gr,
apu

apu zegt:
Zo maak ik hem ook altijd, maar dan met nog 3 tenen fijngesneden knoflook door de bouillon en tussen de 2 lagen een laag uienringen:) heerlijk!