KookJij

Aardappel wortelgratin

Een heerlijk aardappel wortelgratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel wortelgratin te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil en al in dunne plakjes. Klop de eieren los met de knoflook, 1 theelepel zout, de paprikapoeder, de melk en de helft van de kaas. Verdeel de helft van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes in de ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het eimengsel over. Beweeg de schaal heen en weer, zodat het eimengsel evenredig wordt verdeeld. Leg de rest van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop. Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50-60 minuten gaar worden en de bovenkant goudbruin kleuren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cindy oosterboer

cindy oosterboer zegt:
het lykt me een lekker recept maar myn vraag is kan je het ook bereiden zonder ei?myn zoontje is allergisch namelyk.
ANTJE

ANTJE zegt:
Vond het niet lekker,een tip kook de aardappels voor want ze blijven rauw.
linda1

linda1 zegt:
Lijkt me een eenvoudig maar heerlijk recept. Ga ik tzt zeker maken!
Groet,
Linda:)