KookJij

Recept voor Aardappel - stoofpotje

Een heerlijk aardappel - stoofpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de aardappelen halfgaar in licht gezouten water, giet af.
Snij de groenten grof.
Laat de boter smelten bak de aardappelen en groenten samen goed gekruid gaar aan, als laatste de vanillesuiker toevoegen .

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Dit gerecht werd gepresenteerd met : Pieterman met dille en grof zeezout te vinden op mijn recepten pagina .
http://www.kookjij.nl/recept-pieterman-met-dille-en-grof-zeezout

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maria11

maria11 zegt:
Het was lekker , alleen de hamkaas was geen succes; je kunt beter op je bord geraspte kaas erover strooien; ik had over de groenten wel een beetje honing gedruppeld en de witlof heel gelaten; 200 gr. 45 min. in de oven. Het voordeel is , dat het dan geen prutje wordt .:);):p
Ankie

Ankie zegt:
Okee, dank voor je reactie :)
derbyke

derbyke zegt:
@ ankiestrijker ,normaal gezien niet maar vind je het te zoet iets minder suiker toevoegen ,groetjes van ons 3 :);):p
@ maria11 laat het je smaken !!! groetjes van ons 3 :);):p:
@ Liske half gaar koken kun je rekenen op een 10 min zou zeggen jouw versie eens posten hé iets heel anders dan mijn recept .
En stoofpotje : je laat de groenten en aardappelen gaar stoven of bakken .En dille en peterselie ??? geef mij maar dille . Vriendelijke groetjes van ons 3 en laat het smaken welke versie ook
:);):p
Liske

Liske zegt:
Ook wel iets voor mij, Maar ik kook de aardappelen eerst een 10 min. en laat ze dan afkoelen alvorens ze te bakken. De vanillesuiker laat ik natuurlijk weg, die is wat mij betreft overbodig en brengt het totaal uit balans. De benaming "stoofpotje" begrijp ik niet helemaal. Wel zou ik nog rijkelijk met verse peterselie bestrooien.
maria11

maria11 zegt:
ik ga hier vandaag een ovenschoteltje van maken , bedekt met hamkaas , ben benieuwd, past wél precies in mijn straatje !!!
ankiestrijker

ankiestrijker zegt:
Vanillesuiker?? Wordt het dan niet te zoet? Lijkt me verder een lekker gerecht wat ik gauw een keertje ga maken...