KookJij

Aardappel- en aspergesoep met garnalen

Een heerlijk aardappel- en aspergesoep met garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aardappel.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel- en aspergesoep met garnalen te bereiden

Snijd de uien en geschilde asperges in schijfjes. Bak in wat boter op een matig vuur in een grote kookpot.
Snijd de geschilde aardappelen in dobbelstenen van 3 cm op 3 cm. Voeg ze toe aan de groenten en laat nog enkele minuten bakken.
Voeg de bouillon toe, plaats het deksel op de kookpot en laat koken.

Meng ondertussen de peterselie en de druivenpitolie met een blender. Kruid met wat zout.

Mix de soep wanneer de groenten gaar zijn en kruid met peper en zout. Haal de soep door een fijne zeef. Werk de soep af met wat druivenpitolie met de peterselie en enkele verse garnalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst