KookJij

aardappel- doperwtensoep (12 pers)

Een heerlijk aardappel- doperwtensoep (12 pers) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: willem
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe aardappel- doperwtensoep (12 pers) te bereiden


Werkw: aardappels schillen, daarna met zout en water koken aardappels net onder
uien snipperen en konflook hakken deze aanzetten met genoeg olijf olie
in een steelpan, doe de erwten erbij en even aanzetten
op een klein vuurtje probeer de erwten mooi groen
te houden( niet lang verwarmen)
als de aardappelsgaar zijn dan mag je deze niet
afgieten. je hebt de zetmeel nodig voor
de binding
de erwten bij de aardappels vermengen, nu mag je
alles verwerken met de staafmixer tot een glad
geheel. niet te glad, de soep wordt
anders te zoet
giet er nu 1 liter bouillon bij en zet de soep op een blijven roeren
klein vuurtje.
tegen de kook aanhouden giet er nu de room bij niet laten koken gaat anders
schiften
verder opsmaak brengen met z/p wel eerst proeven!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst