Recept
« Terug naar recepten
					
						aardappel- doperwtensoep				(12 pers)	
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			aardappel- doperwtensoep (12 pers)
Een heerlijk aardappel- doperwtensoep				(12 pers)	 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									willem tilborghs
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 - > Dieet & Slank - Voorgerecht
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									willem
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe aardappel- doperwtensoep (12 pers) te bereiden
Werkw: aardappels schillen, daarna met zout en water koken aardappels net onder
uien snipperen en konflook hakken deze aanzetten met genoeg olijf olie
in een steelpan, doe de erwten erbij en even aanzetten
op een klein vuurtje probeer de erwten mooi groen
te houden( niet lang verwarmen)
als de aardappelsgaar zijn dan mag je deze niet
afgieten. je hebt de zetmeel nodig voor
de binding
de erwten bij de aardappels vermengen, nu mag je
alles verwerken met de staafmixer tot een glad
geheel. niet te glad, de soep wordt
anders te zoet
giet er nu 1 liter bouillon bij en zet de soep op een blijven roeren
klein vuurtje.
tegen de kook aanhouden giet er nu de room bij niet laten koken gaat anders
schiften
verder opsmaak brengen met z/p wel eerst proeven!
                    