KookJij

Zelf stragiatelle ijs maken

Datum: 14 maart 2013 Categorie: Kooktechnieken, Tips, Oproepjes, Eten en Drinken Reacties: 3

Hello, ik ben 'gezegend' met diabeet - type 2.

Ik maak zelf mijn ijsroom met een ijsmachine van Philips.

Mjn stragiatelle wil niet lukken, ik doe de schilfers pure chocolade de laatste vijf minuten in de ijsroommachine, maar de stukjes choclade gaan stuk en blijven niet krokant. Kan iemand mij helpen aub.

Groetjes Tommeke

By: Tommeke alias Jeannine Van Immerseel

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

monique

monique zegt:
Je neemt chocolade van minimaal 70% cacao.
Laat deze smelten tot helemaal vloeibaar en strijk hem uit tot een plak.
Dan de vriezer in tot de chocolade bevroren is.
Dan verder met je eigen recept!
Groetjes
Tommeke

Tommeke zegt:
Dank u Monique voor de tip, ik zal het proberen.
monique

monique zegt:
Graag gedaan!
Ik smelt de chocolade in de magnetron (goed roeren af en toe), dan bekleed ik een ovenschaal met bakpapier en doe de chocolade hierin, dan de vriezer in en zodra het goed bevroren is dan kan je hem in een keukenmachine in stukjes malen, doe dit wel snel zodat de chocolade bevroren blijft, en dan als laatste met de hand door het ijs roeren.
Zo lukt hij normaal altijd!
Groetjes.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten