KookJij

Wijn, bier en kleine vogeltjes

Datum: 7 april 2011 Categorie: Recepten, Eten en Drinken, Column Reacties: 10

Hoi An,

Uiteraard neem ik je uitnodiging om het barbecueseizoen te openen graag aan. Maak ik de Tom-burgers! En daar hoort natuurlijk een lekker wijntje bij. Binnenkort komt de wijnboer weer langs. Lekker een avondje proeven, dus dat mag je niet missen. En dan maar hopen dat we tijdens het proefavondje worden verwend met een lekker lentetemperatuurtje. Dan zitten we gezellig buiten. Op een of andere manier maakt dat zo’n proeverij nog aantrekkelijker. Wat lekkere hapjes op tafel en mijn avondje is perfect. Bij een van mijn vorige wijnavondjes vond een kennis dat de hapjes beter achterwege gelaten konden worden. Gaat ten koste van je smaak, zei hij. Dan kun je de wijn niet goed proeven. Ach, hij is natuurlijk ook een kenner. Gelukkig heb ik daar geen last van. Zonder enig verstand proef ik of ik het lekker, minder lekker of niet te drinken vind en daar doet een stukje kaas of lekker toastje voor mij niets aan af. Dadels met een plakje spek erom en dan even in de koekenpan of oven doen het ook prima bij een glaasje wijn. Heerlijk. Want eigenlijk gaat zo’n avondje voor mij gewoon om de gezelligheid en kan het ook best een vruchtensap of frisdrankproeverij zijn. Misschien is een bierproefavondje ook een leuk idee voor de zomer? Een goede vriend brouwt zijn eigen bier. Zou toch leuk zijn als je meer mensen kan vinden met dezelfde hobby en dan een avondje eigen brouwsels proeven. Daar kun je denk ik ook prima bij barbecuen. Of gezellig met zijn allen snaaien uit mijn grote paëllapan. Zullen we daar eens over nadenken?

Nou, je merkt het vast al, ook ik kijk weer uit naar de zomer. Die begint zich al aan te kondigen, want ik heb inmiddels de grasmaaier al uit het vet moeten halen. Ik zie overal al voorzichtige blaadjes aan bomen en struiken verschijnen en ik ook mijn zwaluwen nemen alweer hun intrek in de stal. Die nestelen zich elk jaar bovenop de lamp in Maeykes stal. Daar past hun nestje maar net op en over een poosje zullen hun kinderen er weer aan alle kanten uitpuilen. Elk jaar ben ik weer bang dat ze er uit zullen vallen en geplet worden onder de hoeven van Maey. Dat is gelukkig nog nooit gebeurd en dat mag best een klein wonder heten. Alhoewel, onze oude pony Patty ben ik eens tegengekomen in de wei met een vogel tussen haar tanden. Hoe ik ook probeerde, ze liet het dier niet los. Ik heb die vogel ook niet meer teruggevonden, dus zou het maar zo kunnen zijn dat ze hem met veren en al gewoon heeft opgepeuzeld. Ik vond dat toen heel bijzonder. Maar nu ik erover nadenk, vraag ik me ineens af of Maeyke zo’n jong zwaluwtje ook niet gewoon een delicatesse vindt?

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Lieve Nic,
paarden eten heus geen vogeltjes!:p:p
Die stokoude kat van ons kijkt ze het liefst uit de lucht, maar zo dom zijn die gevleugelden gelukkig niet;);)
nicoline

nicoline zegt:
Nee, meestal niet, maar ik zweer dat pony Patty echt een vogel heeft opgegeten. Nou ja, onze vorige hond Taiga (die jij zo eng vond) at het liefst paardenvoer.
Was dus waarschijnlijk gewoon vegetarier...:D:?
Anna

Anna zegt:
Welk een fantasie, whahahaha! Jij gelooft ook nog zeker in de paashaas???:p:p
En volgens mij had Taiga mij met huid en haar opgevreten als hij de kans had gehad. Brrrr....wat was die eng!!:p:p:p
ton

ton zegt:
Voor een wijnproeverij ben ik ook wel te porren. Maar paarden kunnen best vogeltjes eten. Nou ik hoor het wel. Komen jullie een keer een biertje proeven. Ton
nicoline

nicoline zegt:
Hee Ton, toch niet onze eigen Ton? Je bent uitgenodigd hoor. Volgende week vrijdagavond!!:D
Anna

Anna zegt:
Ha die Ton,
Join de club!!;);)
Tot volgende week, dan?:D:D
nicoline

nicoline zegt:
Haha, dat wordt gezellig!! Wie komt er nog meer?:)
ton

ton zegt:
Ja, ik ben er bij hoor. Andere keer biertje proeven bij mij. Jullie ook anna en man. Tot volgende week vrijdagavond.
Anna

Anna zegt:
Gezellig!! Leuke dingen weer! :D
Nicoline

Nicoline zegt:
Ja hoor, de start van de zomeravondfeestjes. Gezellig!!;)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten