KookJij

Sfeer- en smaakvolle feestdagen

Datum: 23 december 2014 Categorie: Eten en Drinken, Inspiratie Reacties: 0

Nog een paar dagen en het is kerst en volgende week vieren we alweer oud en nieuw. Om de komende feestdagen sfeervol en smaakvol door te komen mogen we weer heerlijke recepten uit mooie kookboeken met jullie delen. Hoewel niet alle recepten even gezond zijn kan je wanneer je eet met mate toch heerlijk genieten van al dit lekkers! Het is tenslotte maar een keer per jaar kerst.

Welkom
Rozenspijs-dadels met romige amandelmelk

Voorgerecht
Bouillon met bladerdeegdakje

Hoofdgerecht
Tamme gans met appel en gedroogd fruit

Nagerecht
Chocolade Feesttaart 


Rozenspijs-dadels met romige amandelmelk. Een heerlijke combinatie leuk voor als de gasten binnen komen. In de Marokkaanse cultuur is het traditie dat je je gasten ontvangt met Melk en Dadels vandaar de titel van het boek Melk en Dadels met heerlijke recepten uit de Marokkaanse keuken. Het boek is verkozen tot Winnaar Kookboek van het jaar Gouden Garde Publieksprijs 2014.

Voor het voorgerecht is een soepje altijd lekker. Aangezien het kerstdiner vaak al uit veel eten bestaat is een wat lichtere soep zoals een bouillon aan te raden. Voor een feestelijk en geurig tintje is een bladerdeegdakje op je soep een aanrader!

Vul de soepkommen met de bouillon en bedek met het bevochtigde bladerdeeg en plak de randen goed vast. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg dakje in met wat olie, strooi er wat verse kruiden over en eventueel wat zout. Zet de soepkommen gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven. Als het bladerdeeg dakje bol begint te staan en het dakje goudbruin kleurt is het soepje klaar om te serveren. Feestelijk en geurig want wanneer de gasten het bladerdeeg dakje er af snijden komt er een heerlijke geur vrij. 

Als hoofdgerecht Tamme gans met appel en gedroogd fruit. Dit gerecht komt uit het boek Liever Lokaal, een boek wat meegaat met de seizoenen en streeft naar het koken met zoveel mogelijk producten uit de omgeving.

Als eindstuk van het kerstdiner een Chocolade Feesttaart. Deze taart is overigens ook erg leuk voor oud en nieuw met een vuurwerkfontein of een aantal sterretjes erin geprikt. De chocolade feesttaart staat in Jamie’s comfort food, het nieuwste kookboek van Jamie Oliver.


[Dit blog is ontstaan in samenwerking met Libris Boekhandel Roodbeen en Gezond en Gewicht]

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten