KookJij

On Tour 2

Datum: 29 september 2010 Categorie: Vraagbaak, Recepten, Column Reacties: 8

Nou, en een mooie week was het hoor! Dat kon natuurlijk ook niet missen: heerlijk gezelschap, heerlijk weer, heerlijk eten en heel bijzondere ontmoetingen. Met veel mooie, maar ook met verdrietige momenten.

De ontmoeting met de ernstig zieke Nancy was heel bijzonder. In Griekenland zijn twee soorten ziekenhuizen. De particuliere, waar je terecht komt als je over voldoende financiële middelen beschikt om een dure zorgverzekering te kunnen afsluiten en de staatsziekenhuizen. De particuliere ziekenhuizen zijn prima, maar een staatsziekenhuis in Athene kun je niet vergelijken met die in Nederland. Dan zijn wij maar een verwend volk met onze luxe ziekenhuizen waar iedereen die ziek of gewond is in Nederland in terecht komt, ongeacht welke verzekering je hebt. Ik heb er mijn ogen uitgekeken en mij verwonderd over wat ik zag. Hoeveel respect ik heb voor Nancy, die vanuit haar piepkleine ziekenhuiskamer, letterlijk en figuurlijk met nauwelijks enig uitzicht, mij met een vrolijk lachend gezicht ontving en ondanks alle tegenslagen die zij in haar leven al heeft gehad, toch nog positief tegen het leven aankijkt, kan ik niet beschrijven. Wat een dapper mens!

Ik heb besloten al onze vrienden en kennissen te vragen haar een ansichtkaart te sturen, want zij verdient oprecht extra aandacht en ik weet zeker dat de afleiding haar goed zal doen.
Wie een kaartje over heeft, mag het mij gerust sturen. Dan stuur ik het met liefde aan haar door (even mailen naar [email protected] voor het adres).

Natuurlijk hebben we ook een beetje vakantie gevierd, met mooie tochtjes en etentjes onderweg. De griekse keuken is aan mij welbesteed. Het recept van de tomburgers heb ik nog steeds niet en eerlijk gezegd weet ik ook niet zeker of het wel echt bestaat of dat hij zomaar wat doet (maar wel precies weet hoe hij ze overheerlijk kan maken).

Nu de herfst officieel begonnen is en bij ons de paddestoelen weer overal te vinden zijn, heb ik een heerlijk recept gevonden voor een vegetarische griekse stifatho (stoofschotel) met champignons en uien.

Kali orexi!

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Lieve vriendin,
Ik hoop dat veel gebruikers jouw column zullen lezen en denken aan een kaartje voor Nancy. Wat zou het fijn voor haar zijn om op dat miezerige rotkamertje post van wie dan ook te krijgen. Dus: KookJij gebruikers, laat jullie van je beste kant zien!
Groetjes,
Anna
KookJij.:D:(
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Nicolien,

Ik herken het wel wat je hebt "gezien". Het is moeilijk uit te leggen aan alle mensen die hier zijn "grootgebracht" en niet weten van dergelijke situaties. Wij "Hollanders" zijn geneigd de kop in het zand te steken en "de ver van mijn bed show" te spelen. Ik was in Afrika, op Curacao (jaaa, Curacao kent het ook nog). De verbazing en het machteloze gevoel dat je overvalt is niet te beschrijven.
De verbazing over zoveel "moedige" mensen die blijven lachen in die situatie is ongelooflijk. De machteloosheid dat je er weinig aan kunt doen is nog sterker.
Ik kon uit jou column niet uit maken of Nancy Grieks is en daarbij of ze NL spreekt/verstaat.
Let wel ik kan geen Grieks maar wil graag weten of een "cartoon"-kaart meer geschikt is als een geschreven tekst?
Groetjes, Joke.
Nicoline

Nicoline zegt:
Hallo Joke,
Dank je wel voor je reactie. En je begrip, je voelt de situatie en mijn gevoel daarbij heel goed aan. Nancy woont al 30 jaar in Griekenland, maar komt van oorsprong uit Irak. Ik denk dat elke kaart leuk is, ze zal vast de bedoeling ervan begrijpen, ongeacht de taal die erop staat. Maar ze spreekt en leest ook uitstekend engels.
Ik vind het heel lief dat je aan mijn verzoek gehoor wilt geven. Heel erg bedankt!
groet,
Nicoline
grietje56

grietje56 zegt:
Hoi Nicolien, vroeger zou ik het pijnlijk hebben gevonden, nu is het zo dat het gewoon ff niet anders is. Ik had een lief kaartje uitgezocht op Greetz...2,76 what ever..Ik moet ff wachten tot a.s. woensdag, dan komt mijn uitkerinkje er weer, ik stuur je dan de kaart voor Nancy!! Vroeger kan ff niet, srry.
maar sturen zal ik er een voor haar.

Lieve groet en dikke knuffel van Joke.
Nicoline

Nicoline zegt:
Joke, ik vind jou lief!!!!:)
Anna

Anna zegt:
Ik zeg: het is een bikkel!!:D:D
grietje56

grietje56 zegt:
Euhhhh, laat me ff blozen :p
Bovenal ben ik gewoon "mens",
ja, lief en een bikkel? Daar zijn de meningen over verdeeld...
hihihihihi :D:D
Just me en een knuffel voor jullie ;)en Nancy
XXX Joke
Anna

Anna zegt:
Ok, komt wel als we elkaar een keer "life" hebben gezien, hihi.
Dan toch: een "engelmens"
XXX

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten