KookJij

Mag ik mij voorstellen...

Datum: 2 november 2008 Categorie: Algemeen, Column Reacties: 9

Ik ben Cor Uitham. 

Geboren in Groningen in 1933 dus in een vorige eeuw .  

Gedurende mijn werkzame leven heb ik de jeugd  voornamelijk onderwijs gegeven in de Nederlandse en Engelse Taal en Letterkunde

In alle vrije tijd die nu er is, schrijf ik gedichten en allerlei prozawerk, waaronder columns, verder tal van korte verhalen uit mijn vroege jeugd en geschiedenissen die zich afspelen op de Lagere- en Middelbare school.

Over Vestdijk ’s novelle, de Oubliëtte, publiceerde ik enkele essays. 

Ten behoeve van de scholen waar ik werkte, maakte ik persoonlijk en soms in samenwerking met anderen toneelstukken.

Van een geheel andere orde is mijn duivenhobby. Mijn postduiven weten uit allerlei windrichtingen en van grote afstanden hun weg naar huis te vinden. Over mijn belevenissen daarmee heb ik in allerlei duivenbladen verhalen, verslagen en reportages  gepubliceerd. Ach ja; en koken doe ik vaak zelf; niet van boosheid ,maar omdat ik het nou eenmaal wel leuk vind. In het bakken van pannenkoeken bijvoorbeeld ben ik niet onverdienstelijk.

Om te beginnen als voorafje dus maar een luchtig gedicht, je zou het een groente-sonnet kunnen noemen.

Lofzang op Groente!!!

Van uien heb ik eerlijk huilen geleerd,
de spinazie maakte van mij een vent,
van spruiten wordt er het tegendeel beweerd
en schorseneren raakten landelijk bekend,

door P, die doctorandus zonder grond.
Hij vond een maaltje lof niet ongezond.
Van winterpenen kwamen mooie ogen,
maar dat is kul en zonder meer gelogen.

Soms slaat ’t noodlot toe met allergie
Van gele paprika en selderie.
Dan jeuk en kriebel je van top tot teen

En ook met peterselie en sjalotten
valt bij overdosis niet te spotten,
Dan blijft het bij overgeven niet alleen.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

djmagich

djmagich zegt:
Super leuke column!!
Anna

Anna zegt:
Ziet er top uit! Welkom, Cor!
Little Kitten;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Cor,welkom hoop nog veel culinaire gedichten te lezen en ook culinaire gerechten...veel plezier op deze site...Groetjes van ons 3 :);):p
cor

cor zegt:
djmagich;Anna;derbyke;dank voor jullie reactie, het overvalt me een tikkeltje. Ik heb helemaal geen verstand van koken;ik gooi maar wat in de pan. Vandaag voor het eerst groenlof dus, smaakt naar bittere andijvie
Cor :?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Cor,trek het u nie aan... wie nie waagt nie wint...ik gooi ook van alles in de pan...zou zeggen veel succes... van ons 3 :);):p
djmagich

djmagich zegt:
Groenlof, nog nooit gehad. Ik zal dit een keer proberen hahaha. Maareuh, ik probeer ook altijd wat te combineren qua eten, meestal ook met een goed resultaat hahahaa
hmstage

hmstage zegt:
wat mij betreft mag je he voorstellen :p
liske

liske zegt:
Hoi Cor, Ook wij zijn (fond)duivenliefhebbers die van lekker eten houden, ik hoop nog veel van jou te lezen!
Groetjes, Liz.
boomer

boomer zegt:
OOk ik ben nieuw. Mijn naam is Tineke van Meeuwen. Ben verpleegkundige en help mijn man in ons tegelbedrijf met natuursteen en handbeschilderde tegels en terra cotta tegels. Een van mijn grootste passies is oa. koken. Heb nu een paar recepten ingestuurd, en enkele reacties gekregen.Vind het ontzettend leuk om jullie reacties en tips te ontvangen.Dit stimuleert mij om mij verder te ontwikkelen als amateur kok. ha ha! Hoop nog veel van jullie te leren. Ik doe het maar op deze manier, want ik kon de link om me voor te stellen niet echt vinden! Groetjes, Tineke

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten