KookJij

Forever young

Datum: 7 september 2011 Categorie: Oproepjes, ijs, Kooktechnieken, Recepten, Vraagbaak, Column Reacties: 2

Tja An, ook in mijn familie komen best kwalen voor, maar dementie of Alzheimer horen daar gelukkig niet bij. Alhoewel, hadden we het nou laatst over vergeetachtigheid? Ik weet het niet meer hoor…….
Overigens is er binnenkort ook gewoon een oplossing voor al die ouderdomskwalen. Oud worden hoeft dan niet meer. Je kunt gewoon bijna eeuwig jong blijven. Volgens de britse wetenschapper Aubrey de Grey kunnen mensen in de zeer nabije toekomst best 1000 jaar oud worden. Hij vindt dan ook dat wij ons daar allemaal meer druk om zouden moeten maken en dat we vooral moeten bijdragen aan zijn onderzoek. En dan worden we allemaal lekker 1000 jaar oud. Wat een feest. Hoeven wij ons dus de eerste eeuwen ons nog niet druk te maken over onze aanleunwoning en kan ik met een gerust hart iemand anders met mijn stekkie een plezier doen. Het is nog lang geen tijd voor ons ouden van dagen park. Toch?

Ik heb geprobeerd me voor te stellen hoe de wereld er uit zou komen te zien als we allemaal zo oud zouden worden. Wij dames zijn vruchtbaar zo rond onze pubertijd. Daar zal vast niks aan veranderen.
Maar wat als je dan pas in de overgang bent als je zo rond de 600 jaar oud bent.
Kan je toch met gemak 400 kinderen baren toch? En al die 400 kinderen willen zich natuurlijk ook weer voortplanten, zodat je dan waarschijnlijk al snel 150.000 kleinkinderen hebt. Dat is een flinke stad vol. Strak plan, meneer de Grey. Meteen het hele vergrijzingsprobleem van tafel. Alhoewel…..
Hoe gaan we dan het huisvestingsprobleem oplossen? Om over voedselschaarste niet te spreken, want waar is er dan nog plek voor een maisveldje of moestuin? Mooi dat ik voorlopig nog geen cent uitgeef aan heer de Grey’s onderzoek. Laat hij eerst maar eens gaan bedenken hoe hij de ruimte kan inpolderen, zodat al mijn nazaten ook een lekker plekkie vinden om te wonen.
Met een tuintje voor het kweken van rode tomaten. Want die doen het in mijn tuin prima. De planten zitten vol. Jammer alleen dat ze groen blijven, ik heb nog geen rood tomaatje kunnen oogsten. Beetje jammer wel. Appels daarentegen rollen bij bosjes heerlijk rijp van de bomen.

Binnenkort dan maar lekker een taartje bakken?


Dikke kus,
Nic

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Ik weet het niet, hoor:?
Een hele stad vol en omringd door alleen maar familie?:p:p
Knuf!
Anna

Anna zegt:
Uh, wanneer gaan we taartje bakken? Wat denk je van deze? Jum, jum;)
Appeltaart uit de Alsace:D

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten