Recept
« Terug naar recepten
					
						Zuurkool Ovenschotel
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zuurkool Ovenschotel
Een heerlijk zuurkool ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Linda van den Berg
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											12
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zuurkool Ovenschotel te bereiden
  Aardappels schillen, wassen en fijn snijden en met ruim water aan de kook brengen. Als de aardappelen gaar zijn purree maken met een klontje boter en een scheutje melk.
Zuurkool met wat water gaar koken.
In een wok of hapjespan olijfolie verhitten en gehakt rullen.
Uitje en knoflook erbij.
Kruiden met peper/zout en ketjap.
Blikje tomatenpurree erbij en een scheut sap van het blik perziken.
Perziken in blokjes snijden en in ingevette ovenschaal doen.
Gehaktmengsel erop, dan de uitgelekte gare zuurkool en tenslotte de aardappelpurree.
Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de aardappelpurree een krokant korstje krijgt.
									Zuurkool met wat water gaar koken.
In een wok of hapjespan olijfolie verhitten en gehakt rullen.
Uitje en knoflook erbij.
Kruiden met peper/zout en ketjap.
Blikje tomatenpurree erbij en een scheut sap van het blik perziken.
Perziken in blokjes snijden en in ingevette ovenschaal doen.
Gehaktmengsel erop, dan de uitgelekte gare zuurkool en tenslotte de aardappelpurree.
Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de aardappelpurree een krokant korstje krijgt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeanine zegt:
Sjaan zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda :p:p
Dora zegt:
Doris zegt:
Ik vind het een erg lekker recept.
Alleen de zuurkool kun je beter vervangen door witte kool! Moet je proberen! Wel beetje meer gehaktmengsel erbij.
Groetjes
slaatje zegt:
Kunnen jullie wat specifieker zijn want dit zijn echt geen reacties waar iemand ook maar iets wijzer van wordt. Als het niet lekker is leg dan uit wat er volgens jullie aan mankeer.
Groetjes Gerda :?
Anna zegt:
Ziet er lekker uit! Ik denk dat ik er ook nog wat geraspte kaas over strooi. Waarschijnlijk zal je mijn spinazieschotel ook wel weten te waarderen. (als je van spinazie houd;)
                    
Annette zegt:
niet echt een aanrader dus..;)