Tja, wat zijn grove stukken? Ik had ze iets te grof gesneden denk ik en dan
moet het geheel even langer pruttelen. Dus even proeven aan de groente
om voor jou de juiste gaarheid te bepalen en ... niet té grof snijden.
Hoewel shoarma vooral uit de eetcultuur van islamitische landen stamt, wordt in Nederland meestal varkensvlees gebruikt ter bereiding van shoarma. De redenen hiervoor zijn waarschijnlijk de lagere kosten en de voorkeur van sommige Nederlanders voor varkensvlees.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Zomer Stoofschotel
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zomer Stoofschotel
Het klinkt misschien een beetje raar deze zomerstoofschotel met shoarma
vlees, maar soms verdient een recept een try out en zo kom je tot iets heel
smakelijks. Mooie magere schnitzels even in shoarmakruiden gemarineerd,
gebakken met paprika, ui en courgette.
Een lichte zomerschotel die zó op tafel staat.
Wij hebben ervan genoten . Voor ons een blijvertje. Lijkt mij ook lekker met
rijst, macaroni en eventueel kip , kalkoen of runderreepjes.
Paprikapoeder en kerrie brengen deze schotel perfect op smaak. En
slechts 436 Kcal dit gerecht.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									397 kCal energie
																																							
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Altijd Lekker eigen tekst en foto
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zomer Stoofschotel te bereiden
- Snij de schnitzels in dunne reepjes en marineer ze ongeveer 5 minuten in de shoarmakruiden.
 - Snij ondertussen de paprika, ui en courgette in grove stukken.
 - Verhit een klein scheutje olie naar keuze in een wok en bak de gemarineerde reepjes een minuut of 2 op hoog vuur.
 - Voeg dan de groente toe en bak deze een drietal minuten mee.
 - Dan mag er de tomato fritto, met de kerrie, paprikapoeder , peper en zout erbij.
 - Laat de stoofschotel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
 - Bak ondertussen de krieltjes in een beetje olie in een koekenpan in 15 tot 20 goudbruin en gaar. Serveer het zomerstoofje met de gebakken krieltjes.
 
                    