KookJij

Recept voor Zelfgemaakte vanillevla met aardbeien

Een heerlijk zelfgemaakte vanillevla met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eierrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Breng 9 deciliter melk met de vanille aan de kook en laat dit 30 minuten trekken. Splits de eieren in eiwitten en eidooiers. Klop het eiwit stijf met 2 eetlepels suiker. Roer de dooiers los met de overige suiker en de custard in een kom. Neem het stokje uit de melk. Roer een beetje warme melk door het dooiermengsel. Voeg dit al roerende toe aan de pan. Laat het geheel al roerende binden. Voeg de eiwitten toe en meng dit luchtig. Bedek met plasticfolie en laat de vla goed afkoelen. Voeg de garnering toe. Ook lekker als tussendoortje met een toef slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Ik denk dat Marijke dit bedoeld: Roer een beetje warme melk door het dooiermengsel.
Groet,
Anna
KookJij.
maasen

maasen zegt:
Even een vraagje.

"Breng 9 deciliter melk met de vanille aan de kook"

Bij de ingrediënten staat 1 liter melk, ik mis dus 1 dl.
wat doen we daar mee??


Martin

Martin zegt:
Het vanillestokje 30 minuten laten trekken in de melk, hoewel je het dan beter niet kan laten koken. Niet boven 85 graden zou ik zeggen..
sem

sem zegt:
wat bedoelen jullie met laat dit 30 min trekken ??