KookJij

Recept voor Zanddeegtaartjes

Een heerlijk zanddeegtaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12-16 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

De boter smelten en de suiker erdoor roeren. Als de suiker een beetje is opgenomen ook de bloem en bakpoeder toevoegen. Goed doorroeren en even doorkneden met de hand. In plastic in de koelkast een half uurtje laten rusten.
Na het koelen het deeg tot een worst vormen (doorsnede ongeveer 3 cm). Steeds een cm. Van de worst afsnijden en dit op bakpapier, bedekt met plastic dun genoeg maken om in een vormpje te duwen.
Gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven 175°C laten bakken. De taartjes in de vorm laten afkoelen. Pas als ze helemaal afgekoeld zijn uit het vormpje tillen en het bakpapier verwijderen.

3 el. kookroom met 20 gr. stukjes bittere chocolade opkoken. Goed roeren en in ieder taartbakje de bodem ermee bedekken. Naar keuze kun je nu afvullen. Een mogelijkheid is om dit te doen met slagroom, maar ook zure room is een verrassend alternatief. In geval van zure room meng ik hiervoor 4 el zure room met een tl custardpoeder. Verdelen over de bakjes en hierop steeds 3 stukjes banaan leggen. Om verkleuren van de banaan te voorkomen neem je 2 blaadjes gelatine die je voorweekt in koud water. Een beetje sinaasappelsap verwarmen in de magnetron en de voorgeweekte blaadjes gelatine erin oplossen. De sinaasappelsap met gelatine aanvullen tot je ongeveer een koffiekop vol hebt en dit laten afkoelen. Boven op de banaan scheppen.
De taartjes in de koelkast zetten zodat de gelatine kan opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst