KookJij

Zalmtartaar met kappertjes en tomaat

Een heerlijk voorgerecht van fijn gesneden gerookte zalm met stukjes tomaat en kapertjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmtartaar met kappertjes en tomaat te bereiden

  1. Snij de gerookte zalm in heel kleine stukjes.
  2. Verwijder het vocht en de zaadjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
  3. Laat de kappertjes goed uitlekken in een zeefje.
  4. Meng in een kom de blokjes gerookte zalm, kappertjes en tomaat.
  5. Klop het citroensap samen met de olijfolie, mespunt versgemalen peper, bieslook en honing tot een dressing.
  6. Roer de dressing door het gerookte zalmmengsel.Proef !!
  7. Zet een ronde uitsteekvorm van 5 cm doorsnede op een bord en vul de uitsteekvorm met een kwart van het zalmmengsel. Druk dit goed aan en trek de vorm langzaam omhoog.
  8. Maak zo nog drie zalmtaartjes of serveer de zalmtartaar in een glaasje.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met geroosterd brood en gezouten roomboter

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst