KookJij

Zalmtaartjes met zeekraal

Een heerlijk zalmtaartjes met zeekraal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmtaartjes met zeekraal te bereiden

Pak 4 vellen fillodeeg tot gebruik bewaren onder vochtige theedoek.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Vellen fillodeeg uitspreiden op werkvlak en dun bestrijken met olie. Vellen in vieren vouwen en bovenkant ook bestrijken met olie. Deegstapeltjes op ingevette kant losjes in ingevette vormpjes leggen en aan rand iets aanduwen. Zalmfilet in blokjes snijden, eventuele stukjes vel verwijderen. In kom ei loskloppen met limoensap, yoghurt, zout en flink wat peper. Eimengsel in vormpjes schenken. Zalmblokjes en helft van zeekraal erover verdelen. Overhangend fillodeeg bestrijken met olie. In midden van oven taartjes in 20 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes voorzichtig uit vormpjes nemen en op vier borden zetten. Garneren met achtergehouden zeekraal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst